Τρίτη 20 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ολη η Ελλάδα στο πόδι

Η δύναμη της ειρήνης, το φιλειρηνικό κίνημα πήρε "σάρκα και οστά". Δήλωσε "παρών" και στέλνει αποφασιστικό μήνυμα αγώνα, ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τη βαρβαρότητά του, ενάντια στην προωθούμενη εμπλοκή της Ελλάδας στους τυχοδιωκτισμούς του ΝΑΤΟ, στα σχέδια της "νέας τάξης πραγμάτων" του ιμπεριαλισμού για μετατροπή της χώρας μας σε ορμητήριο των επεκτατικών του σχεδίων, που ήδη έχει δρομολογηθεί. Στη μεγαλειώδη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, που έγινε την Κυριακή από τον Τύμβο του Μαραθώνα στο Πεδίον του Αρεως, ήταν πολλές οι χιλιάδες των συνοδοιπόρων του Γρηγόρη Λαμπράκη. Βάδισαν "μαζί του" στα ίδια του τα βήματα, με τα ίδια οράματα για έναν ειρηνικό κόσμο. Βάδισαν στο δρόμο της αντιιμπεριαλιστικής πάλης, της ειρήνης, της εθνικής ανεξαρτησίας και της προόδου.

Η πορεία εξελίχθηκε σ' ένα πολύχρωμο ποτάμι της ειρήνης που ξεχύθηκε σε μια κοίτη 42 χιλιομέτρων για να φθάσει στην Αθήνα. Πρωταγωνιστές, οι νέοι κάτω από τα πανό της "Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη". Αλλά και όλες οι ηλικίες είχαν τη δική τους παρουσία. Ηταν μια διαδήλωση - κάλεσμα για αντίσταση στα σχέδια του ΝΑΤΟ και της "νέας τάξης".

Ταυτόχρονα, όλη η Ελλάδα βρέθηκε στο πόδι. Την Κυριακή, πραγματοποιήθηκαν κεντρικές φιλειρηνικές εκδηλώσεις σε ολόκληρη την περιφέρεια. Από τη Σούδα της Κρήτης, που είναι το πολεμικό ορμητήριο του αμερικανοΝΑΤΟικού ιμπεριαλισμού, μέχρι το στρατόπεδο "Νταλίπη" στη Θεσσαλονίκη, όπου πρόκειται να εγκατασταθεί το στρατηγείο της ΝΑΤΟικής μεραρχίας, την Κερασίτσα, γενέτειρα του Γρηγόρη Λαμπράκη, τον Αραξο με τα πυρηνικά και τη Λάρισα, όπου θα εγκατασταθούν τα ΝΑΤΟικά στρατηγεία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ