Τρίτη 20 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να μπει τέλος στη δράση του ΝΑΤΟ

Ο επίτιμος πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης,Ρομέρ Σάντρα,μας δήλωσε: "Δεν είναι πρώτη φορά που είμαι εδώ στην ελληνική Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης. Είμαι γεμάτος ενθουσιασμό, που βρίσκομαι για άλλη μια φορά πάλι μαζί σας. Είναι ένα σπουδαίο συναίσθημα, καθώς τόσες χιλιάδες ανθρώπων ενώνουν τη φωνή τους με τους λαούς των άλλων χωρών για την ειρήνη ενάντια στον πόλεμο. Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης αυτή τη στιγμή στηρίζει όλους τους ανθρώπους του κόσμου που δίνουν αυτόν τον αγώνα στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Γιατί πρέπει να μπει ένα τέλος στη δράση του ΝΑΤΟ, στους εξοπλισμούς και σε όλες τις συρράξεις που δημιουργεί όπως στην Αλβανία. Ετσι, το ζήτημα είναι να καταλάβουμε ότι όλοι μαζί έχουμε τη δύναμη να το κάνουμε, όλες οι χώρες μαζί στην Ευρώπη όπως και σε όλο τον κόσμο. Να δώσουμε κάτι καλύτερο στις νεότερες γενιές. Κρατώντας ζωντανό στη μνήμη μας τον μεγάλο αγωνιστή της ειρήνης Γρ. Λαμπράκη".

Ο Εμανουέλ Τεράσας,αντιπρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης, δήλωσε στο "Ρ": "Ηταν μια υπέροχη εκδήλωση του φιλειρηνικού κινήματος της Ελλάδας, που έχει μια μεγάλη παράδοση στην πάλη των Ελλήνων για την εθνική ανεξαρτησία ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό. Και αυτή η εκδήλωση έχει μεγάλη σημασία γιατί ο ελληνικός λαός αποδεικνύει ότι είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στις καινούριες απαιτήσεις των καιρών. Είναι προς θαυμασμό γιατί το φιλειρηνικό κίνημα της Ελλάδας αυτή τη στιγμή είναι ένας απ' τους πρωτεργάτες στο παγκόσμιο κίνημα ειρήνης και στην πάλη των λαών για την εθνική ανεξαρτησία".

Η εκπρόσωπος από την Αυστρία του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης Σόνια Ζακομτζιάν μάς δήλωσε: "Είμαι πολύ ενθουσιασμένη γιατί αυτή είναι μια πολύ σημαντική στιγμή. Είμαι χαρούμενη που βλέπω ανθρώπους από όλες τις ηλικίες να συγκεντρώνονται και να διαδηλώνουν υπέρ της ειρήνης ενάντια στον καπιταλισμό και τον ιμπεριαλισμό".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ