Τρίτη 20 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Προσπαθεί να αλλάξει "σελίδα"

Συνεδριάζει την Πέμπτη η Κοινοβουλευτική Ομάδα, σε μια προσπάθεια να ξεπεραστούν οι άσχημες εντυπώσεις από τη δημοσιοποίηση των "αρχείων Καραμανλή"

Με τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την Πέμπτη η ΝΔ επιχειρεί να ξεπεράσει τη νέα περίοδο εσωστρέφειας που κυριάρχησε στο κόμμα το προηγούμενο διάστημα, με αφορμή τη διαμάχη για τα "αρχεία Καραμανλή" και στη στάση των "φιλοβασιλικών βουλευτών".

Συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ εκτιμούν ότι "η μπόρα" πέρασε πια και τώρα το κόμμα είναι έτοιμο να "παράγει πολιτική" και να ασχοληθεί "με το μέλλον και όχι το παρελθόν". Οι ίδιο συνεργάτες έλεγαν ότι η αρχή έγινε ήδη με τη χτεσινή συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία, ενώ θετικά εκτιμούν το γεγονός ότι η κυβέρνηση - κατά την εκτίμησή τους - σύρθηκε στη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση, μία συζήτηση που πρώτη ξεκίνησε η ΝΔ.

Ως ένα από τα κύρια θέματα συζήτησης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα επιλέχτηκε από τον Κ. Καραμανλή το θέμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπου πέρα από τα θέματα της επικαιρότητας (συνενώσεις, περιφέρεια), θα γίνει και μία πρώτη συζήτηση για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Αλλωστε ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ λίγες μέρες μετά την εκλογή του είχε πει στα στελέχη του κόμματος ότι ο πρώτος σοβαρός σταθμός στον οποίο θα κριθεί και η δική του αποτελεσματικότητα στην προεδρία θα είναι τα αποτελέσματα των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών.

Στο μεταξύ στη Ρηγίλλης είδαν με θετικό μάτι τα αποτελέσματα δημοσκόπησης, σύμφωνα με την οποία ο Κ. Καραμανλής παρουσιάζει υψηλότερη δημοτικότητα από τον Κ. Σημίτη, εκτίμηση που δε συμμερίστηκε ο Δ. Ρέππας, ο οποίος δήλωσε σχετικά ότι ο λαός γνωρίζει "ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε υπεύθυνα χέρια" και γι' αυτό το λόγο "έχει την άνεση να δώσει μεγάλη χρονική πίστωση στον Κ. Καραμανλή".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ