Πέμπτη 2 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Στη ζούγκλα του μαυροπίνακα... (του Βασίλη Παπαγεωργίου)

Παπαγεωργίου Βασίλης

Στη ζούγκλα του μαυροπίνακα... (του Βασίλη Παπαγεωργίου)

Η τραγική (από κάθε άποψη κι όποια κι αν είναι τα πραγματικά περιστατικά) υπόθεση στην Αμάρυνθο έγινε αφορμή για να ξαναδώσουν εξετάσεις οι κύριοι των τηλεοπτικών καναλιών. Για μια ακόμα φορά «αρίστευσαν»!

«Αρίστευσαν» στις εξετάσεις στη βλακεία, την κούφια ηθικολογία, την τάχα μου κοινωνική ευαισθησία, την τηλεσκηνοθετημένη, «ποπουλίστικη» και δήθεν καταγγελτική ρητορεία, την υποκρισία του συρμού και, τελικά, του διασυρμού. Του διασυρμού της κοπέλας, του διασυρμού των κατηγορούμενων ως δραστών, του διασυρμού της έννοιας «ενδιαφέρον» για ένα περιστατικό που ο τρόπος με το οποίο οι καναλάνθρωποι το έχουν κρεμάσει στα τσιγκέλια της AGB, υποβιβάζει την ενασχόληση με φλέγοντα ζητήματα, όπως η βία, ο ρατσισμός, η αλλοτρίωση, ο σεξισμός, ο κοινωνικός αποκλεισμός, και τόσα άλλα που αναδεικνύει αυτή η ιστορία, σε επίπεδο φτηνού κουτσομπολιού.

Ενα φτηνό κουτσομπολιό που συσκοτίζει τα αίτια αυτών των αποβλήτων και απαλλάσσει τους υπαίτιους, αφού η λογική της κλειδαρότρυπας που διαμορφώνουν στην κοινή γνώμη οι «ΤιΒιαστές», μετατρέποντας τις εκδηλώσεις των κοινωνικών προβλημάτων σε «ριάλιτι», καλλιεργεί μια κοινωνική ψυχολογία που δεν επιτρέπει να φανεί ότι «το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ