Πέμπτη 2 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Αρση ασυλίας Μαντούβαλου

Την άρση της ασυλίας του ανεξάρτητου βουλευτή Π. Μαντούβαλου για δύο υποθέσεις του «παραδικαστικού κυκλώματος» και της βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ε. Κούρκουλα για πολεοδομικές παραβάσεις, αποφάσισε χθες η ολομέλεια της Βουλής.

Υπέρ της άρσης είχε εισηγηθεί ομόφωνα η αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή Δεοντολογίας και ο Π. Μαντούβαλος, στην ομιλία του, ζήτησε την άρση της ασυλίας του για να «κάτσει στο σκαμνί και να δικαστεί όπως ο τελευταίος πολίτης», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Για την πρώτη υπόθεση εμπλοκής στο «παραδικαστικό κύκλωμα», ο Π. Μαντούβαλος κατηγορείται για «πράξεις νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας» και για τη δεύτερη για «πράξεις της απάτης εκ της οποίας η ζημία που προκλήθηκε είναι μεγάλη και της εκβίασης και της παράβασης του νόμου περί μεσαζόντων».

Στη χθεσινή ψηφοφορία πήραν μέρος 241 βουλευτές. Για την πρώτη υπόθεση του Π. Μαντούβαλου υπέρ της άρσης ψήφισαν 198 βουλευτές, κατά 15, 26 «παρών» και δύο ψήφισαν λευκό. Για τη δεύτερη 197 υπέρ, 15 κατά, 26 «παρών» και τρεις ψήφισαν λευκό. Αξιοσημείωτο είναι ότι κατά την ψηφοφορία 37 βουλευτές της ΝΔ στήριξαν τον Π. Μαντούβαλο, ψηφίζοντας κατά ή «παρών» για την άρση της ασυλίας, ενώ και από το ΠΑΣΟΚ δύο ψήφισαν κατά και τρεις λευκό.

Υπέρ της άρσης της ασυλίας της Ε. Κούρκουλα, ψήφισαν 185 βουλευτές, κατά 40 και 15 «παρών». Χωρίς καμία ψήφο υπέρ, απορρίφθηκαν οι αιτήσεις άρσης ασυλίας των βουλευτών Μ. Καρχιμάκη, Β. Οικονόμου, Γ. Νιώτη, Γ. Ανωμερίτη, Β. Κεγκέρογλου, Χ. Αηδόνη και Μ. Μπόραλη για διάφορες υποθέσεις που κρίθηκε ότι αφορούσαν την άσκηση των πολιτικών τους καθηκόντων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ