Πέμπτη 2 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
ΤΙΤΑΝια υπερκέρδη

Μπόλικα είναι τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων, που μοιράζονται μεταξύ τους οι μεγαλομέτοχοί τους, σύμφωνα με τους ισολογισμούς και τα οικονομικά αποτελέσματα εννιαμήνου, που δημοσιεύονται στις εφημερίδες.

Για παράδειγμα, προχτές ανακοινώθηκαν τα κέρδη των επιχειρηματικών Ομίλων «Γιούρομπανκ» (συμφερόντων Λάτση) και του «ΤΙΤΑΝΑ» (συμφερόντων Παπαλεξόπουλου κλπ.). Ο πρώτος όμιλος εμφανίζει αύξηση των καθαρών κερδών κατά 27% («πέταξαν» στα 489 εκατ. ευρώ από 385 εκατ. ευρώ πέρσι). Το ποσοστό αύξησης των καθαρών κερδών της δεύτερης ήταν ακόμη μεγαλύτερο, καθώς έφτασε το 37% (τα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 213 εκατ. ευρώ από 155,5 το περσινό εννιάμηνο).

Η συνεχιζόμενη, για πολλοστή χρονιά προκλητική άνοδος των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων και επιχειρηματικών ομίλων, δεν πρέπει να ξαφνιάζει και δεν μπορούσε να είναι διαφορετικά, αφού η κυβέρνηση της ΝΔ, όχι μόνο τηρεί αλώβητο το πλαίσιο οικονομικής πολιτικής που κληρονόμησε από το ΠΑΣΟΚ, αλλά και το εμπλούτισε με νέα αντιλαϊκά μέτρα. Κατά τα άλλα, η κυβέρνηση επιμένει να αρνείται την ικανοποίηση μισθολογικών και άλλων δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων (εκπαιδευτικών κλπ.) με το στερεότυπο - αλλά διάτρητο - επιχείρημα, πως «δεν αντέχει η οικονομία»...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ