Πέμπτη 2 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«ΑΕΙ... δίες»

«Αν γίνουν ιδιωτικά πανεπιστήμια θα ενισχυθεί ο ανταγωνισμός και τούτο θα αποβεί σε όφελος των δημόσιων πανεπιστημίων»!

*

Πόσες και πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει την παραπάνω παρόλα από τους αναθεωρητές του άρθρου 16; Ούτε λίγο ούτε πολύ, οι εισηγητές του εμπορίου στο χώρο της γνώσης και της μόρφωσης, μας λένε ότι προωθούν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια για να κάνουν... καλύτερα τα δημόσια! Αλλά αν έχουν τόσο πάθος με τη δημόσια Παιδεία, γιατί δεν της το δείχνουν... απευθείας; Ποιος τους εμποδίζει να τη στηρίξουν, να τη χρηματοδοτήσουν, να την κάνουν πραγματικά δωρεάν, ανοιχτή σε όλους, με ουσιαστικό αντικείμενο σπουδών;

*

Υπάρχει, όμως και κάτι ακόμα που δείχνει σε τι στοχεύουν. Είναι η ίδια η ζωή που τους αποκαλύπτει!

Η ζωή, αυτή που βιώνει ο καθημερινός άνθρωπος και όχι οι προπαγανδιστές των ιδιωτικών συμφερόντων, έχει δώσει απάντηση στο ερώτημα πόσο «αναβαθμίστηκε» η δημόσια Υγεία από τη λειτουργία των ιδιωτικών νοσοκομείων.

Η ζωή έχει απαντήσει πόσο «αναβαθμίστηκε» η δημόσια δευτεροβάθμια εκπαίδευση από τη λειτουργία των ιδιωτικών σχολείων.

Η ίδια η ζωή έχει απαντήσει στο πόσο «αναβαθμίστηκε» η δημόσια τηλεόραση από την ύπαρξη και λειτουργία της ιδιωτικής τηλεόρασης.

Η ίδια η ζωή έχει δώσει την απάντηση ότι αν κάτι «αναβαθμίστηκε» από τη λειτουργία ιδιωτικής αστυνομίας δεν ήταν το «security» (σ.σ. «ασφάλεια»), αλλά η καταστολή.

Είναι η ίδια η πραγματικότητα που έχει απαντήσει στο πόσο «αναβαθμίστηκε» η ζωή του εργαζόμενου από τις ιδιωτικές τράπεζες μέχρι τα ιδιωτικά μέσα μαζικής μεταφοράς.

Και τώρα θέλουν και ιδιωτικά πανεπιστήμια. Για να καταρρεύσει μια και καλή ό,τι έχει απομείνει από αυτό που λέγεται δημόσια και δωρεάν Παιδεία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ