Πέμπτη 2 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο

Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στις 3 μ.μ. στα γραφεία του ΙΚΑ από εννιά Ομοσπονδίες και πέντε Συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, τα οποία καταγγέλλουν την αντιασφαλιστική πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ

Μια πρώτη απάντηση στο νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, που κατέθεσε τη Δευτέρα η κυβέρνηση στη Βουλή, δίνουν οι ταξικές Ομοσπονδίες και συνδικάτα της Αθήνας. Η νέα χαριστική ρύθμιση υπέρ των μεγαλοοφειλετών αποτελεί πρόκληση σε βάρος της εργατικής τάξης, σημειώνουν σε υπόμνημα - ανοιχτή επιστολή τους και καταγγέλλουν: «Με ευθύνη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ καταληστεύεται το ΙΚΑ και τα άλλα ταμεία και τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής χρησιμοποιούνται για την κατάργηση δικαιωμάτων στο όνομα της "βιωσιμότητας" των ταμείων που αποτελεί την αιχμή του δόρατος της αντιασφαλιστικής πολιτικής».

Κανένα δικαίωμα λήψης αποφάσεων, που στρέφονται κατά του ΙΚΑ και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, δεν έχουν ο διοικητής και η διοίκηση του ΙΚΑ, τονίζουν οι ταξικές Ομοσπονδίες και απαιτούν από το ΔΣ του Ιδρύματος:

  • Να απορρίψει τη νέα αντεργατική ρύθμιση των χρεών της εργοδοσίας και να διεκδικήσει το σύνολο των οφειλών κράτους και εργοδοσίας.
  • Να απορρίψει την ενοποίηση ταμείων κύριας και επικουρικής ασφάλισης στο ΙΚΑ.
  • Να διεκδικήσει αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης.

ΣΕΛ.  11

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ