Πέμπτη 2 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥΡΚΟΥ Α/ΓΕΕΘΑ
Το Αιγαίο επί τάπητος

Το Αιγαίο επί τάπητος αναμένεται να μπει κατά τη διάρκεια των επαφών που θα έχει στην Αθήνα ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Γιασάρ Μπουγιούκανιτ, ο οποίος έφθασε χτες πραγματοποιώντας τετραήμερη επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών αναμένεται να είναι τα ζητήματα «αποφυγής εντάσεων» στο Αιγαίο, όπως προωθούνται με τη μορφή των λεγομένων Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) και γενικά της ελληνοτουρκικής στρατιωτικής συνεργασίας στα πλαίσια των δομών και των κατευθύνσεων του ΝΑΤΟ.

Ανάμεσα στα μέτρα που προωθούνται από την ελληνική πλευρά είναι η αποφυγή από την τουρκική πλευρά, ένοπλων πτήσεων των μαχητικών στο Αιγαίο και η αποφυγή «επιθετικών αεροφωτογραφικών αποστολών». Συζητάει δε, σαν αντάλλαγμα, την αποφυγή από τα πολεμικά πλοία και αεροσκάφη να εγκλωβίζουν στα όπλα τους πλοία και αεροσκάφη της άλλης πλευράς στα διεθνή ύδατα και διεθνή εναέριο χώρο. Δηλαδή, ουσιαστικά να μην αναχαιτίζονται τα τουρκικά αεροσκάφη που μπαίνουν παράνομα στο ελληνικό FIR, στα διεθνή ύδατα του Αιγαίου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ