Πέμπτη 2 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΗ Δ. ΑΓΚΑΒΑΝΑΚΗ
Ο ταξικός αγώνας στο εδώλιο του κατηγορούμενου

Σήμερα η δίκη για το αντιπολεμικό πανό του ΠΑΜΕ στην Ακρόπολη

Ο Δ. Αγκαβανάκης
Ο Δ. Αγκαβανάκης
Στο εδώλιο του κατηγορούμενου σέρνεται σήμερα η συνεπής ταξική αντιιμπεριαλιστική δράση στο πρόσωπο του Δ. Αγκαβανάκη, μέλους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, που δικάζεται στο Γ' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών (κτίριο 7 και ώρα 9 π.μ.), με την κατηγορία ότι συμμετείχε στο κρέμασμα αντιπολεμικών πανό στην Ακρόπολη από τις ταξικές δυνάμεις, στις 15 Φλεβάρη 2003, μέρα αντιιμπεριαλιστικών συλλαλητηρίων σε όλη τη χώρα ενάντια στη δολοφονική επέμβαση στο Ιράκ. Η δίωξη ξεκίνησε επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και συνεχίζεται σήμερα από τη ΝΔ.

Το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει την κυβέρνηση της ΝΔ, που σαν άξιος συνεχιστής των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ ακολουθεί τον αντιλαϊκό κατήφορο, και υπογραμμίζει: «Είμαστε υπερήφανοι που όλη η ανθρωπότητα είδε την Ακρόπολη στολισμένη με το ΣΤΟΠ στον πόλεμο. Είμαστε υπερήφανοι που τα στελέχη του ταξικού κινήματος είναι στην πρωτοπορία, όχι μόνο για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των εργαζομένων, αλλά και σε όλα τα μέτωπα της ταξικής πάλης και των κοινωνικών αγώνων».

Ανάλογες ανακοινώσεις έχουν εκδώσει τις προηγούμενες μέρες οι ταξικές Ομοσπονδίες, ανάμεσά τους η Ομοσπονδία Οικοδόμων, η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας καθώς και τα ταξικά Εργατικά Κέντρα, όπως της Αρτας, του Αγρινίου, της Λάρισας κ.ά. Επίσης, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και άλλα συνδικάτα της Αθήνας που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Να σταματήσει τώρα η δίωξη

Δεκάδες ακόμα είναι οι συνδικαλιστικοί και άλλοι μαζικοί φορείς που καταγγέλλουν την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και απαιτούν την άμεση παύση της δίωξης του Δ. Αγκαβανάκη.

Μεταξύ αυτών είναι η ΑΔΕΔΥ, της οποίας ο Δ. Αγκαβανάκης είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Εμπορίου, η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, η Ομοσπονδία Διοικητικών Υπαλλήλων ΑΕΙ - ΤΕΙ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους ΟΤΑ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, η ΟΛΜΕ, η Ομοσπονδία Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδας. Ακόμα, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιστερίου «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ», οι Σύλλογοι Δασκάλων και Νηπιαγωγών «Ο ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ» (Ταύρος - Πετράλωνα - κέντρο Αθήνας) και «Ρόζα Ιμβριώτη» (Καισαριανή - Παγκράτι - Βύρωνας), ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Εμπορίου, ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πετρούπολης - Καματερού - Ανω Λιοσίων και πέριξ Δήμων, ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Καισαριανής, ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Δήμου Καισαριανής.

Επίσης, ψηφίσματα συμπαράστασης έχουν βγάλει η ΕΕΔΥΕ, Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αντιστασιακών Οργανώσεων, η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, η Επιτροπή Ειρήνης Καισαριανής και δημοτική παράταξη «Ενωτική Αγωνιστική Πορεία» στην Καισαριανή, στην οποία ο Δ. Αγκαβανάκης είναι επικεφαλής.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ