Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 3 Νοέμβρη 2006 - αριθ. φύλλου: 9621

Συζήτηση στη Βουλή για την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας

Στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση, που έγινε χτες, μίλησαν ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γ. Α. Παπανδρέου, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα, ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος και η υπουργός Εξωτερικών Ντ. Μπακογιάννη. Διαβάστε σήμερα στον «Ρ» ρεπορτάζ από τη Βουλή και εκτενή αποσπάσματα της ομιλίας της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  7   -   12

Σε εξέλιξη ΑΘΛΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ κατά των μαθητικών κινητοποιήσεων

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τον πρωτοφανή πόλεμο λάσπης και εξαχρείωσης που έχουν εξαπολύσει τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας κατά του μαθητικού κινήματος

Σήμερα δίνουν τη δική τους απάντηση μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές, εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι, φέρνοντας στο επίκεντρο τα πραγματικά προβλήματα της εκπαίδευσης και διεκδικώντας πραγματικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία με τη μαζική τους συμμετοχή στα συλλαλητήρια σήμερα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της χώρας.

Το ΚΚΕ καλεί όλους τους εργαζομένους και το λαό, ακόμα και όσους έχουν επιφυλάξεις ή διαφωνία με την κατάληψη ως μορφή πάλης και διεκδίκησης, να υψώσουν τη φωνή τους και να προστατέψουν το δικαίωμα των μαθητών και όλων των νέων στον αγώνα, στη δράση για τα δικαιώματά τους.

Στο μεταξύ διαστάσεις αθλιότητας παίρνει η προσπάθεια συκοφάντησης των μαθητικών αγώνων, βγάζοντας «λάδι» τον πραγματικό ένοχο. «Απέναντι στον πρωτοφανή πόλεμο λάσπης και εξαχρείωσης που έχουν εξαπολύσει κυρίως τα ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας κατά των μαθητικών κινητοποιήσεων, δεν έχει δικαίωμα κανείς να σιωπά. Η ανοχή είναι συνενοχή», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.


ΤΑΞΙΚΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Καμιά ρύθμιση για τους μεγαλοοφειλέτες του ΙΚΑ!

Να πληρώσουν μέχρι δεκάρας τα χρέη τους προς το ΙΚΑ, τις παρακρατημένες δηλαδή εισφορές των εργαζομένων, απαίτησαν χτες συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, με την παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στη συνεδρίαση της διοίκησης του Ταμείου, από την οποία απαίτησαν να μη συναινέσει στη νέα χαριστική ρύθμιση της κυβέρνησης στους μεγαλοοφειλέτες. Ο ίδιος ο προϋπολογισμός του ΙΚΑ, που συζητήθηκε χτες, αποτυπώνει τις αρνητικές για τους εργαζόμενους συνέπειες από τους αντιασφαλιστικούς νόμους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ παρέδωσαν στη διοίκηση του ΙΚΑ το υπόμνημα ενάντια στη ρύθμιση - πρόκληση, που συνυπογράφουν εννιά ταξικές ομοσπονδίες και πέντε συνδικάτα της Αθήνας.



ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ
Ζήτημα ζωής η μόρφωση

«Καθήκον των γονιών και των εκπαιδευτικών είναι, μαζί με τα παιδιά, να αγωνιστούμε για να φέρουμε την κοινωνία στα ανθρώπινα μέτρα, η μόρφωση δεν είναι ζήτημα γνώσης, είναι ζήτημα ζωής» απαντά η ΑΣΓΜΕ στην τηλεχυδαιότητα με την οποία κατασυκοφαντούν τον αγώνα των μαθητών.


ΣΕΛ.  6

Associated Press

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Συνεχίζεται η ισραηλινή επιδρομή στη Γάζα

Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η φονική ισραηλινή εισβολή στην Μπέιτ Χανούν, στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, με ισραηλινά τανκς να περιπολούν στους δρόμους, στρατιώτες να πραγματοποιούν ελέγχους από σπίτι σε σπίτι και ελεύθερους σκοπευτές να στοχεύουν οτιδήποτε θεωρείται ύποπτο.


ΣΕΛ.  14
ΛΙΒΑΝΟΣ
Απροκάλυπτη παρέμβαση των ΗΠΑ

Απροκάλυπτη παρέμβαση στα εσωτερικά του Λιβάνου, οι χωρίς στοιχεία αιτιάσεις του Λευκού Οίκου ότι Ιράν, Συρία και «Χεζμπολάχ» απεργάζονται σχέδιο ανατροπής της κυβέρνησης του Φουάντ Σινιόρα.


ΣΕΛ.  14

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ