ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 3 Νοέμβρη 2006
Σελ. /28
ΝΕΟΛΑΙΑ
Χυδαιότητες με ... αποδείξεις

«Σεξ, βία και σπέρμα». Αυτό ήταν το τρίπτυχο της άθλιας εκπομπής του Νίκου Ευαγγελάτου «Αποδείξεις», που μεταδόθηκε προχτές από τον ΑΝΤΕΝΝΑ και ξεπέρασε κάθε όριο «βιασμού» της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και του ανθρώπινου πόνου. Αυτό που είδαν μεγάλοι και μικροί δεν ήταν τίποτα άλλο από μια πορνο-εκπομπή. Ο Ν. Ευαγγελάτος άδραξε την ευκαιρία, με αφορμή το βιασμό της 16χρονης μαθήτριας, να προβάλει βιντεοσκοπημένο πορνό, με μαθητές και μαθήτριες που επιδίδονταν σε σεξουαλικά όργια. Λες και απευθυνόταν σε ηδονοβλεψίες παρουσίαζε ολόκληρα τα βίντεο με όλες τις «καυτές» σκηνές τις οποίες συμπλήρωναν και απείρου κάλλους σεξουαλικού περιεχομένου λέξεις. Στο ακροατήριο μάλιστα δε δίστασε να έχει καλεσμένους μαθητές για να σχολιάσουν τα όσα χυδαία και αισχρά περιείχαν οι πορνο-βιντεοσκοπήσεις. Οι υπεύθυνοι του σταθμού (μεταξύ των οποίων βέβαια και ο Ν. Ευαγγελάτος) κυνηγούσαν τις «τουαλέτες» της τηλεθέασης. Σε ολόκληρη την πορνο-εκπομπή συμμετείχαν χωρίς αιδώ ο υφυπουργός Υγείας Γ. Κωνσταντόπουλος και οι βουλευτές Γιάννος Παπαντωνίου του ΠΑΣΟΚ, Σ. Κεδίκογλου της ΝΔ.

Ο τηλεοπτικός «βιασμός», όμως, ήταν διάχυτος τις τελευταίες μέρες στα κεντρικά δελτία ειδήσεων των μεγάλων ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, που διέθεταν όλο το χρόνο τους «αποκλειστικά» στη 16χρονη μαθήτρια. Τα πρώτα «πλάνα» μάλιστα από τις βιντεοσκοπήσεις είχαν μεταδοθεί από δελτία ειδήσεων.

  • Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για τον τρόπο που παρουσίασαν την υπόθεση της 16χρονης μαθήτριας έχει καλέσει τους εκπροσώπους των τηλεοπτικών σταθμών ANTENNA, MEGA, ALPHA και ALTER στην έκτακτη συνεδρίαση που θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη. Οι εκπρόσωποι του ΑΝΤΕΝΝΑ έχουν κληθεί και για την εκπομπή «Αποδείξεις».
ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Οσο λιγότερο μορφώνονται τα παιδιά τόσο θα γεμίζουν οι φυλακές...

Εικόνες σαν κι αυτήν ενοχλούν. Γι' αυτό παραγγέλλονται τα κατάλληλα βίντεο...
Εικόνες σαν κι αυτήν ενοχλούν. Γι' αυτό παραγγέλλονται τα κατάλληλα βίντεο...
Αποκαλυπτική και πλούσια σε επιχειρήματα είναι η απάντηση των γονιών, «διά στόματος» Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ), στο τηλεοπτικό όργιο των ιδιωτικών σταθμών:

«Εδώ ή εκεί έξω γίνονται τα Σόδομα και Γόμορρα; Γιατί άραγε έφριξαν όλοι οι "ηθικοί" άνθρωποι;

Τα μαθήματα επιχειρηματικότητας του υπουργείου Παιδείας, των κυκλωμάτων των εκδρομών, των καναλιών και άλλων επιχειρηματικών κύκλων, που έχουν αναλάβει να συνδέσουν το σχολείο με την αγορά εργασίας, έδωσαν καρπούς.

Τα προηγούμενα χρόνια, λίγα παιδιά, πουλούσαν τις εκδρομές των συμμαθητών τους στα πρακτορεία και έπαιρναν μίζες, κανόνιζαν τις εξορμήσεις στα κλαμπ και τα σκυλάδικα, οργάνωναν επιδείξεις εσωρούχων σε ξενοδοχεία για να βγάλουν, λέει, χρήματα για την εκδρομή.

Αφού οι καταλήψεις σταμάτησαν αυτές τις μπίζνες, που τέτοια εποχή θα απλώνονταν σ' όλη την Ελλάδα, όπως καταγγέλλουν και οι καθηγητές της ΕΛΜΕ Χαλκιδικής, άλλαξε η δουλιά.

Αλλά ο καλός έμπορος ξέρει ν' ανοίγει κι άλλες δουλιές.

Αφού "οι καταστροφές στα σχολεία είναι περιορισμένες", όπως δηλώνουν οι αρμόδιοι, και δε δίνουν υλικό, τώρα βιντεοσκοπούν σκηνές σεξ σε σχολεία και τις πουλούν στα κανάλια!

Την ίδια ώρα που στον ΑΝΤΕΝΝΑ καταδικάζουν τα Σόδομα και Γόμορρα που τάχα γίνονται στα σχολεία, το ΕΧΤRΑ, το STAR... προβάλλουν στους νέους αχαλίνωτο σεξ και οι "ροζ" αγγελίες δίνουν και παίρνουν.

Φανταστείτε πόσο περισσότερο θα προοδεύσει η επιχειρηματικότητα, όταν αναλάβουν τη διδασκαλία, από το Δημοτικό ήδη, τα μέλη του μη κερδοσκοπικού Σωματείου που ίδρυσε ο ΣΕΒ, με στελέχη επιχειρήσεων.

Το υπουργείο Παιδείας βέβαια θα δώσει λύσεις στο φαινόμενο με "πνεύμα και ηθική": Προτείνει αλλαγή περιβάλλοντος για τα παιδιά της Αμαρύνθου. Θα μεταφερθούν σε διαφορετικούς τέσσερις τοίχους, θ' αλλάξουν κελί!».

Και η ΑΣΓΜΕ συνεχίζει:

«Καθόλου δε θα ασχοληθεί το υπουργείο με την ευθύνη του να εξασφαλίσει τη μόρφωση όλων των παιδιών. Να τα μάθει να σέβονται τον εαυτό τους και το διπλανό τους. Να τους μάθει πως το κορμί τους δεν είναι εμπόρευμα, ούτε οι σχέσεις τους.

Ποιος θα μάθει στους μαθητές τη διαφορά του έρωτα από το σεξ; Τη διαφορά της ανθρώπινης σχέσης από την πληρωμένη σχέση;

Ποιος θα μάθει στα παιδιά την αξία της αλληλεγγύης, της φιλίας, της εργασίας, της δημιουργικής ζωής;

Οι γονείς, που "δεν προλαβαίνουν να πάρουν τη σκούφια τους", αφού φρόντισαν οι διαμεσολαβητές "διαλόγων" να γυρίζουν σε τρεις δουλιές για να συμπληρώσουν ένα μισθό;

Οι εκπαιδευτικοί, που δηλώνουν αβοήθητοι στο χαλασμό που γίνεται γύρω τους, αφού "η ψυχολογική και παιδαγωγική προετοιμασία τους με ευθύνη της πολιτείας είναι ανύπαρκτη";

Σε άλλη χώρα λειτουργούν τα σχολεία κι όχι στο σκουπιδότοπο της "ανταγωνιστικής" κοινωνίας μας;

Πού να χωρέσει σ' αυτόν τον παραλογισμό η κραυγή του αγώνα των μαθητών: "Θέλουμε να μάθουμε - Θέλουμε να ζήσουμε"».

Η ΑΣΓΜΕ στην ανακοίνωσή της καταλήγει:

«Εμείς οι γονείς της Ελλάδας, που είμαστε "παθολογικό φαινόμενο" και επιμένουμε με κάθε θυσία να μορφωθούν τα παιδιά μας και να ορίσουν τη ζωή τους σ' έναν καλύτερο κόσμο, γνωρίζουμε καλά πως όσο περισσότερα παιδιά διώχνονται από τα σχολεία, όσο λιγότερο μορφώνονται, το μόνο βέβαιο είναι πως η βία και η παραβατικότητα θα αυξάνονται και θα γεμίζουν οι φυλακές.

Δε θέλουμε "να γίνουμε Σικάγο", όπου δε γίνονται καταλήψεις στα σχολεία, αλλά οι φυλακές απορροφούν περισσότερα χρήματα του κράτους από τα σχολεία!

Γι' αυτό αύριο (σ.σ. σήμερα)θα είμαστε στο συλλαλητήριο μαζί με τα παιδιά μας για να διεκδικήσουμε μαζί τους τα δικαιώματά τους στη μόρφωση και στη ζωή.

Καθήκον των γονιών και των εκπαιδευτικών είναι, μαζί με τα παιδιά, να αγωνιστούμε για να φέρουμε την κοινωνία στα ανθρώπινα μέτρα.

Η μόρφωση δεν είναι ζήτημα γνώσης, είναι ζήτημα ζωής».

Θαυμάστε «παιδονόμους»!

Υποκρισία, αίσχος, αλητεία, όπως κι αν το πει κανείς είναι λίγο για να αποδώσει το μέγεθος της πιο βαθιάς κατάντιας στην οποία θέλουν να βουλιάξουν τα μυαλά των παιδιών μας, να «φυτέψουν» στα κεφάλια τους το απαράδεκτο σαν απαραίτητο και το παράλογο σαν φυσιολογικό!

Ολοι εκείνοι οι «δημοσιογράφοι» που με αφορμή μια υπόθεση βιασμού μαθήτριας (ακόμα μια φορά) κατακρεουργούν τις τελευταίες μέρες κάθε έννοια δημοκρατίας. Γίνονται δικαστές και αστυνόμοι, εγκληματούν σε βάρος της ίδιας της δημοσιογραφίας γεμίζοντας δισέλιδα με «ρεπορτάζ» για το «πώς νιώθει» και «τι δήλωσε» το θύμα, με ...ειδησεογραφικές φωτογραφίες αυτές που προβάλλουν το σπίτι του θύματος (...) και δηλώσεις συμμαθητών για το «αν είδαν» και «τι άκουσαν». Καταγγέλλουν (δήθεν) τη δημόσια διαπόμπευση μιας κοπέλας, όταν οι ίδιοι την εμπορεύονται για να απογειώσουν τα νούμερα και τα κέρδη τους!

Τρίβουν τα χέρια τους επειδή έπιασαν «λαβράκι» για να κρατήσουν τις κάμερες μακριά από τα μαζικά συλλαλητήρια των μαθητών και να ζουμάρουν σε ό,τι «αποδεικνύει» πως «πρέπει να προφυλάξουμε απ' τα παιδιά μας απ' όλα αυτά τα έκτροπα που γίνονται στα σχολεία και στις καταλήψεις». Ισχυρίζονται μάλιστα ότι «αποκαλύπτουν» νεαρούς να φτιάχνουν μολότοφ σε σχολικά προαύλια και αίθουσες. Αλλά δεν ...έτυχε ν' ακούσουν τα χιλιάδες παιδιά που παλεύουν για μόρφωση αληθινή να τους λένε: «Ποτέ δεν ήρθατε να τραβήξετε τις Γενικές μας Συνελεύσεις, ποτέ δε δείξατε πώς εμείς οι ίδιοι περιφρουρούμε και καθαρίζουμε τα σχολειά μας, ποτέ δεν καταγράψατε τις κουβέντες που κάνουμε για τη σωστή οργάνωση του αγώνα μας. Ποτέ!...». Δεν πρόβαλαν κι ούτε θα προβάλουν με σεβασμό και ουσία την παλικαρίσια πάλη αυτών των παιδιών, επειδή ο ίδιος τους ο αγώνας για σχολεία με αποστολή την ικανοποίηση των αναγκών τους συνδέεται με τον απεγκλωβισμό τους απ' την άρρωστη κοινωνία που τρέφει και τρέφεται από τέτοιους παιδονόμους. Αυτή είναι η αποστολή τους!

Το «έργο» τους δεν είναι απλά θλιβερό, γίνεται αηδιαστικό. Τα αφεντικά τους μπορούν να τους χαίρονται...


Α. Μ.

Ούτε για φτύσιμο

Δεν μπορούν να απαρνηθούν τον εαυτό τους. Ετσι συνέχισαν και χτες, στο δελτίο του «Αντέννα», την αθλιότητα που είχαν αρχίσει προχτές το βράδυ με τα σκληρά πορνό στην εκπομπή του Ν. Ευαγγελάτου. Χτες, το μενού είχε βίντεο βίας στα προαύλια των σχολείων. Κάτω από τα τηλεοπτικά παράθυρα έχασκε και ο τίτλος: «Δημοσιογραφικό χρέος η αποκάλυψη»! Θεωρούν τη μη προβολή τσόντας και βίας «κουκούλωμα» και ισχυρίζονταν πως «αν δεν υπήρχαν τα βίντεο δε θα είχαμε την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας και του αρχιεπισκόπου!». Να τους φτύσεις; Θα πάει τζάμπα...



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ