Πέμπτη 2 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πολιτικό κι όχι νομικό το ζήτημα

Δήλωση του Παναγιώτη Μεντρέκα, από το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, για την καταδίκη του Γ. Μοναστηριώτη

Για την καταδίκη του Γιώργου Μοναστηριώτη από το Ναυτοδικείο ο Παναγιώτης Μεντρέκας, από το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η απόφαση του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου Αθηνών (β' βαθμός Ναυτοδικείου) σε βάρος του Γιώργου Μοναστηριώτη, ο οποίος το 2003 είχε αρνηθεί να ακολουθήσει πολεμική αποστολή στο Ιράκ με τη φρεγάτα "Ναυαρίνο", όπου υπηρετούσε ως επαγγελματίας υπαξιωματικός, είναι άδικη. Ερχεται σε πλήρη αντίθεση με τη θέση της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, που ήταν και παραμένει κατά του άδικου πολέμου και κατά της συμμετοχής της χώρας σε αυτόν. Η συνεχιζόμενη αποτρόπαια σφαγή του ιρακινού λαού από τα στρατεύματα κατοχής δικαιώνει πλήρως τη στάση του Γιώργου Μοναστηριώτη και εκθέτει την τότε κυβέρνηση που στήριξε πολιτικά και στρατιωτικά αυτόν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, που εξαπολύθηκε δήθεν για αφοπλισμό του Ιράκ από τα χημικά όπλα.

Κατά συνέπεια η καταδίκη του Γιώργου Μοναστηριώτη είναι πολιτικό και όχι νομικό ζήτημα. Δε στρέφεται μόνο κατά του συγκεκριμένου προσώπου, αλλά και όσων αντιπάλεψαν τον πόλεμο. Στρέφεται κατά του αντιπολεμικού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος. Βαρύνονται γι' αυτό οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ