Τετάρτη 5 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
«Απαιτούμε αντικειμενική ενημέρωση»

Τον επιλεκτικό αποκλεισμό από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης πολιτικών κομμάτων όπως το ΚΚΕ και το ΔΗΚΚΙ, αλλά και μαζικών φορέων που προβάλλουν τα σοβαρά προβλήματα του λαού, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, συμπληρώνοντας πως «αυτό το συμπέρασμα βγαίνει τόσο από το ποσοστό συμμετοχής εκπροσώπων των κομμάτων στις τηλεοπτικές εκπομπές, όσο και από την προβολή των δηλώσεων των αρχηγών τους. Χαρακτηριστικό είναι ότι για τους τηλεοπτικούς σταθμούς "Αντένα", "Αλφα", "Μέγκα", εκπρόσωποι του ΚΚΕ δεν καλέστηκαν σε καμία εκπομπή, ενώ απουσίαζε από τα δελτία ειδήσεων οποιαδήποτε αναφορά σε δηλώσεις ή δραστηριότητες της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ».

Οπως επισημαίνει το ΕΚΛ, «αυτή η κατάσταση αναδεικνύει για ακόμη μια φορά το ζήτημα της αντικειμενικής ενημέρωσης και πληροφόρησης του ελληνικού λαού, αλλά και θίγονται καίριες πλευρές της δημοκρατίας, καθώς σε αυτόν τον αποκλεισμό συμμετέχουν και τα κρατικά κανάλια».

Το ΕΚΛ προειδοποιεί για τον κίνδυνο «οι εργαζόμενοι και όλος ο λαός να μαθαίνει αυτά που θέλει η κυβέρνηση και οι εργοδότες που τη στηρίζουν. Να αποσιωπάται πλήρως οποιαδήποτε αντίδραση και αντίσταση του λαού ή το, ακόμη χειρότερο, να διαστρεβλώνεται η αντικειμενική κατάσταση και οι θέσεις των κοινωνικών φορέων και εκπροσώπων».

Καλεί τέλος όλους τους εργαζόμενους να μπουν μπροστά για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων στη σωστή ενημέρωση και πληροφόρησή τους, να μην επιτρέψουν την επιστροφή του «σκοταδισμού» και την κοροϊδία του λαού, να απαιτήσουν αντικειμενική ενημέρωση χωρίς περιορισμούς και αποκλεισμούς. «Τίθεται - καταλήγει - ζήτημα δημοκρατίας και ελευθερίας του Τύπου και της πληροφόρησης και πρέπει άμεσα να επέμβουν και να πάρουν θέση η ΕΣΗΕΑ και το ΕΡΣ».

Διαμαρτύρεται για τη στάση των ΜΜΕ

Τη διαμαρτυρία του για τη στάση των ΜΜΕ, για την αποσιώπηση και τη διαστρέβλωση θέσεων και δραστηριοτήτων πολιτικών κομμάτων, μαζικών φορέων, προσωπικοτήτων κ.ά., εκφράζει και ο Γιάννης Τ. Κουτσαρέλης, μαθηματικός, πολιτικός ερευνητής και συγγραφέας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ