Τετάρτη 5 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ιταλικό ενδιαφέρον για την EAB

Ενδιαφέρον απόκτησης μεριδίου 49% στην ΕΑΒ εκδηλώνει η ιταλική Alenia Spa. Η ιταλική αεροναυπηγική εταιρεία Alenia SpA επιβεβαίωσε χθες ότι ενδιαφέρεται να αποκτήσει μερίδιο 49% στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ), από κοινού με την εταιρεία DASA - την αεροναυπηγική μονάδα της Daimler Chrysler AG - και τη βρετανική εταιρεία BAE Systems PLC.

Σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Alenia SpA, Τζόρτζιο Ζάπα, δήλωσε ότι η εταιρία του "είναι εντελώς δεσμευμένη να αυξήσει την παρουσία της στην Ελλάδα" και πρόσθεσε ότι αυτό μπορεί να γίνει και με ένα ενδεχόμενο συμβόλαιο παροχής στρατιωτικών μεταγωγικών αεροπλάνων στην ΕΑΒ. Παρόμοιο αεροπλάνο, σημειώνεται, είναι το σύγχρονο C-27J, που κατασκευάζεται από την Alenia σε συνεργασία με την Lokheed.

Ο κ. Ζάπα πρόσθεσε ότι η εταιρία του ενδιαφέρεται για βιομηχανική συνεργασία με ελληνικές εταιρίες και ότι η απόκτηση εταιρικών μεριδίων έχει προς το παρόν το σπουδαιότερο ρόλο στα αμυντικά προγράμματα στα οποία συμμετέχει η εταιρία. Υπενθυμίζεται ότι η Alenia έχει ήδη μερίδιο 21% στην κατασκευή του ευρωπαϊκού μαχητικού αεροπλάνου Eurofighter και όπως επισήμανε ο κ. Ζάπα απόκτηση από την εταιρία του μεριδίου 49% στην ΕΑΒ θα εξασφαλίσει στην τελευταία κατανομή εργασίας στο πλαίσιο της συμπαραγωγής του Eurofighter.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ