Τετάρτη 5 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αδιαφορούν για την ακρίβεια

Παπαγεωργίου Βασίλης

Η μείωση των τιμών στην ντομάτα και τα οπωροκηπευτικά τον Ιούνη κατά 40%, μας κάνει αισιόδοξους ότι θα αντισταθμιστούν στον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή οι επιπτώσεις από την πορεία των τιμών στα καύσιμα.

Η παραπάνω περισπούδαστη κυβερνητική ανάλυση δημοσιοποιήθηκε χτες από την υφυπουργό Ανάπτυξης Μ. Αποστολάκη και, όπως καταλαβαίνει ο καθένας, αφορά αποκλειστικά και μόνο τις εξελίξεις στο δείκτη του πληθωρισμού. Πέρα από το γεγονός ότι μόνο όνειρο θερινής νυκτός (και μάλιστα σε μέρες καύσωνα...) μπορεί να είναι η όποια κάλυψη των ανατιμήσεων στα καύσιμα από τη συγκράτηση των τιμών στις πατάτες και τις ντομάτες, τέτοιου είδους προσεγγίσεις αποκαλύπτουν και κάτι άλλο. Τη λογική των κυβερνώντων στο θέμα των τιμών.

Μια λογική, που «βλέπει» μόνο τους δείκτες που θα παρουσιαστούν στους «εταίρους» της ΕΕ και αδιαφορεί πλήρως για το γεγονός ότι, ανεξαρτήτως δεικτών, τα εισοδήματα των εργαζομένων εξακολουθούν να ροκανίζονται από την ακρίβεια. Γιατί μόνο ροκάνισμα του διαθέσιμου εισοδήματος είναι ότι στην αρχή του χρόνου πληρώναμε για κάθε λίτρο βενζίνης περί τις 200 δραχμές και τώρα καταθέτουμε γύρω στις 300! Οσο για το επιχείρημα ότι έπεσαν οι τιμές στα οπωροκηπευτικά, μόνο ως κοροϊδία μπορεί να εκληφθεί, αφού η κυβέρνηση εννοεί ότι οι ντομάτες για παράδειγμα ...«έπεσαν» από το σχιζοφρενικό επίπεδο των 600 δραχμών που πουλιόνταν το Μάη...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ