Τετάρτη 5 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ελλάς - Γαλλία συμμαχία...

ΕΧΟΥΜΕ τεθεί ξαφνικά στην Ευρώπη υπό... Γαλλική κηδεμονία και, μάλιστα, χωρίς καλά, καλά να το καταλάβουμε! Οχι μόνο πήραν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα οι Γάλλοι, αλλά έχουν και την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης γι' αυτό το εξάμηνο!

Βέβαια, το Ευρωπαϊκό Κύπελλο, το πήρε όπως το πήρε, βάζοντας ένα γκολ στην παράταση της... παράτασης. Στην προεδρία της ΕΕ, όμως, βρίσκεται προγραμματισμένα και όπως λένε οι Γάλλοι ιθύνοντες έχουν μπόλικα σχέδια.

Ηρθε η ώρα, λένε, να προχωρήσει γρήγορα η πολιτική ένωση της ΕΕ. Και για το σκοπό αυτό προτείνουν Ευρωπαϊκό Σύνταγμα, εκλεγμένο πρόεδρο, ευρωπαϊκή κυβέρνηση, «ενισχυμένες συνεργασίες» και άλλα παρόμοια...

Με άλλα λόγια, δηλαδή, θέλουν να μας φορέσουν ένα... καπέλο τρικολόρ άλλο πράγμα... Αυτό κι αν είναι... ξαφνικός θάνατος.

Βέβαια, τα ίδια προτείνουν και προωθούν και οι Γερμανοί. Μάλιστα, το συζητήσανε και με τους Γερμανούς στην πρόσφατη επίσκεψη Σιράκ στη Γερμανία και φαίνεται να τα βρίσκουνε, ενώ και οι Βρετανοί, παρά τους ενδοιασμούς τους, το συζητάνε! Λέτε να υπάρχει γερμανο-γαλλικός άξονας, με ολίγον βρετανικό άρωμα..;

Οχι, δηλαδή, πως μας ενοχλεί το να γίνεται ένας διάλογος μεταξύ χωρών, αλλά όταν πρόκειται για τις τρεις συγκεκριμένες χώρες και το αντικείμενο είναι το μέλλον της Ευρώπης, όπως και το δικό μας, τότε υπάρχει ένα πρόβλημα.

Γιατί, βέβαια, μη φαντάζεστε ότι αν συμφωνήσουν σε οτιδήποτε οι τρεις (βολεύοντας φυσικά όσο είναι δυνατόν τα δικά τους συμφέροντα) υπάρχει περίπτωση να μας... ρωτήσουν μετά για την εφαρμογή των αποφάσεών τους.

Κι αν νομίζετε ότι θα το κάνουν, επειδή πρώτη εξ όλων των κυβερνήσεων των χωρών - μελών της ΕΕ, η δική μας κυβέρνηση έσπευσε να τοποθετηθεί θετικά και να συνηγορήσει υπέρ των γερμανο-γαλλικών προτάσεων, είστε πολύ γελασμένοι.

Αν θα κάνουν καμιά αβαρία, θα την κάνουν σε κανέναν που φέρει κάποιες αντιρρήσεις και όχι σε όποιον τον έχουν του χεριού τους, με την πρώτη. Απλά πράγματα είναι αυτά...

Η ΔΙΑΜΑΧΗ περί ταυτοτήτων βρίσκεται ακόμη στο επίκεντρο της επικαιρότητας και πρέπει να παραδεχτούμε, πως αποκτά όλο και περισσότερο... βαθύ και... σύνθετο περιεχόμενο. Τα τελευταία σχετικά στοιχεία είναι αν αποδίδεται από τους κυβερνώντες το πρέπον... χεροφίλημα στους εκπροσώπους της Εκκλησίας και αν θα γίνει ή όχι... τυχαία συνάντηση του αρχιεπισκόπου με τον πρωθυπουργό.

Πάντως, παρ' όλ' αυτά, μένουμε ακόμη με την εντύπωση, ότι μας δουλεύουν... Κάνουμε λάθος;


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ