Τετάρτη 5 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Διήμερο νεανικής αντεπίθεσης

Αυτό το Σαββατοκύριακο θα κοκκινίσει η Λευκάδα. Μια ολόκληρη παραλία, αυτή της Γύρας, αλλά και η πόλη του όμορφου νησιού θα γεμίσει από τη ζωντάνια και τα νιάτα της πρωτοπόρας Οργάνωσης Νεολαίας, της ΚΝΕ και των φίλων της.

Πρόκειται για τη διήμερη πανελλαδική κινητοποίηση, που πραγματοποιείται μετά από τον εξαντλητικό εξεταστικό μαραθώνιο, έρχεται σε μια περίοδο που η αβεβαιότητα για τις σπουδές και η ανασφάλεια για το μέλλον των νέων είναι ιδιαίτερα έντονη. Το μοντέλο της φτηνής κατάρτισης χωρίς αντίκρισμα, της αυξανόμενης ανεργίας, της δουλιάς χωρίς δικαιώματα είναι αυτό, που η κυρίαρχη πολιτική προωθεί, προβάλλει στους νέους και τους καλεί να υποταχτούν. Την ίδια στιγμή, που η χώρα προσδένεται στο ιμπεριαλιστικό σύστημα, ΝΑΤΟ και ΕΕ, και διεκδικεί για λογαριασμό της άρχουσας τάξης ρόλο θύτη ενάντια σε άλλους λαούς.

Απέναντι σ' αυτήν την πολιτική, που παρουσιάζει το τσάκισμα των μορφωτικών, εργασιακών, δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων ως μονόδρομο, στο όνομα του «εκσυγχρονισμού» της ΟΝΕ, οι νέοι της ΚΝΕ και μαζί τους πολλοί άλλοι θα δώσουν, και μέσα απ' αυτήν την εκδήλωση, τη δική τους δυναμική απάντηση.

Οι νέοι που θα φτάσουν εκεί από κάθε γωνιά της Ελλάδας θα ορθώσουν το ανάστημά τους στην πολιτική του ιμπεριαλισμού, θα αποκλείσουν συμβολικά τη ΝΑΤΟική βάση του Ακτίου, απ' όπου ξεκινούσαν τα κατασκοπευτικά ΑΒΑΚΣ για να αναγνωρίσουν «στόχους» και να ματώσουν τη Γιουγκοσλαβία.

Τότε, όταν σφύριζαν οι βόμβες πάνω από τα κεφάλια του γειτονικού λαού, η νεολαία μας είχε μια σημαντική συμβολή στους αγώνες του λαού μας. Νέοι κάθε ηλικίας είχαν βγει στους δρόμους και διαδήλωσαν ενάντια στον άδικο πόλεμο, ενάντια στους εγκληματίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και στην ελληνική κυβέρνηση, που απλόχερα τούς πρόσφερε τις υπηρεσίες της. Οι νέοι βροντοφώναξαν το δικαίωμά τους να ζουν ειρηνικά, χωρίς βάσεις και πυρηνικά στο έδαφός μας, χωρίς «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο, χωρίς Ελληνες φαντάρους στο Κόσσοβο, στη Βοσνία, στην Αλβανία. Στο Ακτιο και τη Λευκάδα, οι νέοι ενώνουν ξανά τη φωνή τους ενάντια στον ιμπεριαλισμό, «βομβαρδίζουν» με το δικό τους τρόπο, με την ανυπόταχτη στάση και τον αγώνα τους, τους «φονιάδες» των λαών και των δικαιωμάτων τους.

Ηφωνή της ΚΝΕ, της νεολαίας, που επιμένει να χαλάει τα σχέδια αυτών που υπηρετούν το σύστημα και σπέρνουν την ηττοπάθεια, την υποταγή, τον ατομισμό, θα ακουστεί, για άλλη μια φορά, πολύ δυνατή σ' αυτό το αντιιμπεριαλιστικό διήμερο. Σ' αυτήν την πανελλαδική, νεανική εκδήλωση, που κλείνει φέτος εννιά χρόνια κι έχει κατοχυρωθεί ως ένας μοναδικός θεσμός, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή». Είναι ένας θεσμός, που δένει μαζί τον αγώνα με το τραγούδι, που αναδεικνύει τη ζωντάνια, την έμπνευση και τη δημιουργικότητα της νέας γενιάς, που διαπαιδαγωγεί με τις αξίες της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης, που προβάλλει την ομορφιά του αγώνα, την ομορφιά της οργανωμένης πάλης. Γι' αυτό και το κάλεσμα που απευθύνουν οι ΚΝίτες κι οι ΚΝίτισσες στους νέους, να κατασκηνώσουν, να διαδηλώσουν, να τραγουδήσουν και να παίξουν μαζί στο Ακτιο και τη Λευκάδα, στις 8 και 9 Ιούλη, βρίσκει θερμή ανταπόκριση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ