Τετάρτη 5 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Ελεγχος από «κομάντος» του ιδιωτικού τομέα!

Στελέχη του ιδιωτικού τομέα συμμετέχουν στις Ομάδες Αμεσης Παρέμβασης που «πιάνουν δουλιά» από την ερχόμενη βδομάδα

Την οργάνωση και τον έλεγχο των δημοσίων υπηρεσιών και υπαλλήλων σύμφωνα με τα πρότυπα του ιδιωτικού τομέα και τις ανάγκες της «αγοράς» αναλαμβάνουν οι Ομάδες Κρούσης του υπουργείου Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης, οι οποίες γι' αυτό το σκοπό στελεχώνονται από «εμπειρογνώμονες του ιδιωτικού τομέα»!

Οι Ομάδες Αμεσης Παρέμβασης, όπως αποκαλούνται επίσημα, θα εγκατασταθούν από την ερχόμενη βδομάδα σε επτά υπηρεσίες (διεύθυνση Πολεοδομίας Νομαρχίας Ανατ. Αττικής, Διεύθυνση Πολεοδομίας Δήμου Μαρκόπουλου, Διεύθυνση Συγκοινωνιών Νομαρχίας Αθηνών, ΚΤΕΟ Ελληνικού, υποκατάστημα ΙΚΑ στο Περιστέρι, Β' ΔΟΥ Καλλιθέας και ΦΑΕΕ Αθηνών), με σκοπό την «καταγραφή των δυσλειτουργιών» των υπηρεσιών αλλά και την υποβολή προτάσεων άμεσης επίλυσής τους καθώς και την παρακολούθηση της εφαρμογής αυτών των προτάσεων.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που υπέγραψε η Β. Παπανδρέου οι Ομάδες Αμεσης Παρέμβασης στελεχώνονται από μέλη ΔΕΠ ΑΕΙ και ΤΕΙ, έμπειρα στελέχη φορέων του δημοσίου, ελεγκτές της δημόσιας διοίκησης καθώς και από εμπειρογνώμονες του ιδιωτικού τομέα! Είναι φανερό ότι η παρουσία των στελεχών του ιδιωτικού τομέα στις ομάδες αυτές, έχει ως στόχο την επιβολή «λύσεων» στα προβλήματα που εντοπίζονται στις δημόσιες υπηρεσίες τόσο με βάση την εμπειρία του ιδιωτικού τομέα όσο και με βάση τις ανάγκες του, στο όνομα πάντα της διαφάνειας και της καταπολέμησης της γραφειοκρατίας. Οι παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν από τις Ομάδες Κρούσης αφορούν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων (απλούστευση διαδικασιών, μηχανογραφική υποστήριξη, στελέχωση σε προσωπικό και κατάρτιση όσων υπηρετούν, οργανωτικό εξορθολογισμό, βελτίωση της νομιμότητας και διαφάνειας, κ.ά.), ενώ οι υπάλληλοι της ελεγχόμενης υπηρεσίας είναι υποχρεωμένοι να συνεργάζονται και να παρέχουν άμεση πρόσβαση στα αρχεία της υπηρεσίας και κάθε «αναγκαία βοήθεια». Η παρακολούθηση και ο έλεγχος εφαρμογής των προτάσεων που κάνει η Ομάδα Κρούσης διαρκεί δύο μήνες μετά την ολοκλήρωση της εφαρμογής των μέτρων που προτάθηκαν. Το έργο των Ομάδων αυτών μπορεί να επεκτείνεται με νεότερη υπουργική απόφαση και σε ομοειδείς ή σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου, των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ. Επικεφαλής της 30μελούς Ομάδας Αμεσης Παρέμβασης θα τεθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, ο καθηγητής Α. Σιδερίδης, ο οποίος έχει «προϋπηρεσία» στην ομάδα για την αντιμετώπιση του «ιού του 2000».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ