Τετάρτη 5 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Δεν ξεχνά τη Γιουγκοσλαβία

Να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη στη μνήμη των παιδιών που δολοφονήθηκαν κατά τη διάρκεια των περσινών βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ, αποφάσισε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, μετά και το σχετικό κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Βελιγραδίου. Το ΕΚΛ ήδη σχεδιάζει την υποδοχή των μαραθωνοδρόμων και πρωτοστατεί στην ενημέρωση των κατοίκων και της Λάρισας.

Να θυμίσουμε ότι στη μνήμη των παιδιών πραγματοποιείται και η πορεία μαραθωνοδρόμων που ξεκίνησαν από το μαρτυρικό Νόβισαντ της Γιουγκοσλαβίας στις 23 Ιούνη και αναμένεται να φτάσουν σήμερα Τετάρτη στα ελληνικά σύνορα, στους Ευζώνους, στις 2 το μεσημέρι και στη Θεσσαλονίκη στις 8 μ.μ.

Σε ανακοίνωσή του το ΕΚΛ τονίζει ότι η απόφασή του αυτή εντάσσεται στα πλαίσια της συνεχούς του προσπάθειας για την παραπέρα ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ Ελλήνων και Γιουγκοσλάβων εργαζομένων, αλλά και για την ειρήνευση στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. «Το μήνυμα της μαραθώνιας πορείας - τονίζει - θέλουμε να φτάσει σε όσο περισσότερο κόσμο γίνεται και να αποτελέσει παράδειγμα για όλους τους λαούς των Βαλκανίων, ώστε να μην ξεχνάμε το παρελθόν και να προσπαθούμε πάντα για ένα καλύτερο μέλλον».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ