Τετάρτη 5 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σήμερα η εκδήλωση υποδοχής των Σέρβων ειρηνοδρόμων

Στη Θεσσαλονίκη, την πόλη που μέσα από τη διαρκή αγωνιστική δράση αποτέλεσε την αιχμή του αντιπολεμικού κινήματος της χώρας, φτάνουν σήμερα Τετάρτη 5 του Ιούλη, οι 14 Σέρβοι αθλητές που μετέχουν στον μαραθώνιο της ειρήνης, αφιερωμένο στα ανήλικα θύματα του βρόμικου ιμπεριαλιστικού πολέμου. Η ΕΔΥΕΘ και το Εργατικό Κέντρο της πόλης, διοργανώνουν εκδήλωση για την υποδοχή των Σέρβων αθλητών στις 7.30 το απόγευμα μπροστά στο Αγαλμα του μαραθωνοδρόμου της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη.

Οι Σέρβοι αθλητές ξεκίνησαν στις 28 του Ιούνη από το Νόβι Σαντ, περίπου 1.000 χιλιόμετρα μακριά, για να μεταφέρουν το μήνυμα της ειρήνης, σπάζοντας τα σύνορα που θέλουν να υψώσουν οι επικυρίαρχοι, μεταξύ της φιλίας και της συνεργασίας των λαών. Ο διασυνοριακός αυτός μαραθώνιος, είναι αφιερωμένος στα παιδιά που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των αμερικανονατοϊκών βομβαρδισμών εναντίον της Γιουγκοσλαβίας την προηγούμενη χρονιά. Τελεί υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας των Συνδικάτων της Σερβίας, εκπρόσωποι της οποίας συνοδεύουν τους αθλητές στο ελπιδοφόρο εγχείρημα.

Στις 6 σήμερα το απόγευμα, μέλη των Τοπικών Επιτροπών Ειρήνης Σταυρούπολης και Πολίχνης καθώς και αγωνιστές, μέλη των συνδικάτων, θα υποδεχτούν τους Σέρβους συναγωνιστές, στην οδό Κωνσταντινουπόλεως στο ύψος του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Από εκεί όλοι μαζί θα ξεκινήσουν και με πορεία θα κατευθυνθούν προς το μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη, όπου στις 7.30μμ θα γίνει η κεντρική εκδήλωση υποδοχής των ειρηνοδρόμων. Στη συνέχεια, ο αγωνιζόμενος λαός της πόλης, με πρωτοπόρους τους Σέρβους αθλητές, θα πορευτούν ως το Λευκό Πύργο, όπου στις 8.30μμ θα πραγματοποιηθεί η κεντρική αντιπολεμική συγκέντρωση. Εκεί θα γίνει απονομή μεταλλίων και αναμνηστικών πλακετών στα μέλη της γιουγκοσλαβικής αποστολής, ενώ θα μιλήσουν μαραθωνοδρόμοι και εκπρόσωποι της ΕΔΥΕΘ και του ΕΚΘ.

Το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης καλεί τους πολίτες, τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τους φορείς της πόλης, να πάρουν μαζικά μέρος στις εκδηλώσεις που γίνονται στη μνήμη των αθώων θυμάτων του βρόμικου ΝΑΤΟικού πολέμου. «Ο λαός και η νεολαία να απαιτήσουν αγωνιστικά την απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τη μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε πόλη φιλίας και όχι σε ορμητήριο διείσδυσης των πολυεθνικών και πολέμου εναντίον των βαλκανικών λαών», αναφέρει στο δικό της κάλεσμα η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ