Τετάρτη 22 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΚΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ

ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝ: «Σε βαθιά κρίση με απρόβλεπτες συνέπειες εισήλθε η Ευρωπαϊκή Ενωση μετά και την αποτυχία των 25 να καταλήξουν σε συμφωνία για τον επόμενο κοινοτικό προϋπολογισμό» (το πρώτο θέμα στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ: «Μετά και τη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών τέλειωσαν τα ψέματα για όσους ήλπιζαν στην ΕΕ ότι θα τους λύσει τα προβλήματα. Οσοι την έβλεπαν ως πανάκεια δεν έχουν πλέον περιθώρια ούτε να αυταπατώνται ούτε να απατούν το λαό (...) είναι επίσης τραγικό να φωνάζει και να κραυγάζει ένας μεγάλος λαός - οι Γάλλοι - και ορισμένοι να κρύβονται πίσω από κούφια επιχειρήματα ότι "στη Γαλλία ταυτίστηκε η Αριστερά με την Ακροδεξιά" (...) για ορισμένα ζητήματα δεν πάει άλλο! Δεν μπορεί οι λίγοι να κοροϊδεύουν τους πολλούς με ψεύτικα μεγάλα λόγια» (ο Γ.Ε. Διακογιάννης στα «ΝΕΑ»).

ΔΟΥΛΕΙΑ ΗΛΙΟ ΜΕ ΗΛΙΟ: «Η κυβέρνηση προσανατολίζεται στις ακόλουθες αλλαγές: Αλλαγή στο καθεστώς των υπερωριών με στόχο περισσότερες και φτηνότερες υπερωρίες. Εφαρμογή της διευθέτησης του χρόνου εργασίας με διευθυντικό δικαίωμα. Στόχος είναι να περάσει το ελαστικό οκτάωρο και η ημερήσια απασχόληση να κυμαίνεται από έξι έως δώδεκα ώρες (...) εναλλακτικά οι εργαζόμενοι θα παίρνουν έξτρα άδεια ή περισσότερα ρεπό για τις επιπλέον ώρες τις οποίες έχουν δουλέψει και τις οποίες δε θα πληρώνονται υπερωριακά. Αναγκαία προϋπόθεση ο συνολικός χρόνος απασχόλησης να μην υπερβαίνει τις 1.800 ώρες το χρόνο» (το ρεπορτάζ στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ