Τετάρτη 22 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Γνωρίζετε την «Cosmofon»;

Στη γειτονική μας Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ) λειτουργούν δύο εταιρίες κινητής τηλεφωνίας: Η «Mobimak» και η «Cosmofon». Η πρώτη ανήκει στην ουγγρική «Matav» (συμφερόντων της γερμανικής «Ντόιτσε Τέλεκομ») και κατέχει το 70% της σχετικής αγοράς, ενώ, η δεύτερη είναι θυγατρική της «δικής μας» «CosmOTE» και έχει αποκτήσει μερίδιο 30% της γειτονικής αγοράς κινητής τηλεφωνίας.

Σημειώνουμε τα παραπάνω, μια και η διοίκηση της «Cosmofon» ανακοίνωσε τις προάλλες, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων «επιτυχημένης εμπορικής λειτουργίας», ότι στο πρώτο τετράμηνο του 2005 τα κέρδη της εταιρίας αυξήθηκαν κατά 77%, σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2004. Κέρδη, τα οποία πηγαίνουν στα θησαυροφυλάκια των μετόχων της «CosmOTE», δηλαδή του ΟΤΕ. Κι αν νιώθετε κάποια ικανοποίηση, επειδή το 35% των μετοχών του ΟΤΕ ανήκει στο κράτος, μάλλον... κοιμάστε τον ύπνο του αφελούς. Οχι μόνον ή κυρίως επειδή η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ξεπουλήσει και το εναπομείναν ποσοστό. Κυρίως, γιατί το βασικό γνώρισμα της κυβερνητικής πολιτικής και του κράτους είναι να τα παίρνει, με πολλούς και διάφορους τρόπους, από τους πολλούς (λαός), για να τα δίνει, πάλι με πολλούς και διάφορους τρόπους, στους λίγους (μεγάλους επιχειρηματίες και κεφαλαιοκράτες).

Κατά τ' άλλα, η επίθεση ενάντια στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, οι κατάπτυστες συμφωνίες, περί «εθελούσιας εξόδου» κλπ, κλπ, συνεχίζονται κανονικά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ