Τετάρτη 22 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΔΥΕ
Εκδρομή στη Μονεμβασιά

Εκδρομή στη Μονεμβασιά, τη γενέτειρα του ποιητή της Ρωμιοσύνης Γιάννη Ρίτσου, διοργανώνει η Παναθηναϊκή Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΠΕΔΥΕ), το Σαββατοκύριακο 25-26 Ιούνη. Η εκδρομή θα συνδυαστεί με εκδήλωση στη μνήμη του ποιητή με τη συμμετοχή του δημάρχου Μονεμβασίας και της Επιτροπής Ειρήνης Λακωνίας.

Η εκδήλωση θα συμπεριλαμβάνει ιστορική αναφορά στη ζωή, στο έργο και την πολιτική πορεία του ποιητή. Οι ηθοποιοί Κώστας Τερζάκης και Βαγγέλης Ρόκκος θα απαγγείλουν αποσπάσματα από το ποιητικό του έργο και θα παρουσιαστεί ο ποιητικός μονόλογος «Ενα σκυλί μέσα στη νύχτα». Η καλλιτεχνική επιμέλεια είναι του Ηλία Κολύβα. Η εκδήλωση θα κλείσει με μουσικό συγκρότημα νέων, φίλων της ειρήνης από τη Σπάρτη σε μελοποιημένα ποιήματα του Γ. Ρίτσου.

Η αναχώρηση θα γίνει το Σάββατο 25 Ιούνη, στις 7 π.μ., από την πλατεία Κάνιγγος. Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Τετάρτη 22 Ιούνη στα γραφεία της ΠΕΔΥΕ, κάθε απόγευμα 6-8 και πρωινά 9 π.μ. - 1 μ.μ. (πληροφορίες: ΠΕΔΥΕ 210.3827.303 και ΕΕΔΥΕ 210.3844.853).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ