Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 23 Ιούνη 2005 - αριθ. φύλλου: 9208

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στις πολιτικές εξελίξεις

-- Στις σημερινές συνθήκες της σφοδρής αντιλαϊκής επίθεσης και όξυνσης των κοινωνικών αντιθέσεων γίνονται περισσότερο ορατοί οι δύο δρόμοι ανάπτυξης της ελληνικής κοινωνίας: Ο δρόμος της πλουτοκρατίας και ο δρόμος του λαού.

-- Η επίθεση δεν έχει ημερομηνία λήξης. Τα αντιλαϊκά μέτρα πρέπει να συναντήσουν τη δυναμική αντίσταση του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Αν κυριαρχήσει πνεύμα ηττοπάθειας, τότε θα ακολουθήσουν νέα, ακόμα χειρότερα πακέτα μέτρων.

-- ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν την ίδια στρατηγική και απλώς αλλάζουν ρόλους. Οσο πιο γρήγορα τα λαϊκά στρώματα απεγκλωβιστούν, τόσο περισσότερο θα καταφέρουν να αποτρέψουν μέτρα σε βάρος τους. Η πλουτοκρατία και τα κόμματά της υπολογίζουν το λαό μόνο όταν τον φοβηθούν.

-- Η ενισχυση του ΚΚΕ και της λαϊκής συμμαχίας, η οργάνωση, η ενότητα, η κοινή δράση των ριζοσπαστικών κοινωνικών δυνάμεων είναι ένα πρώτο βήμα. Αφετηρία δράσης για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις της οικοδόμησης του Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Δημοκρατικού Μετώπου.


ΣΕΛ.  9   -   12

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Ολες οι δυνάμεις για την αυριανή απεργία

Κορυφώνεται σήμερα η μάχη των ταξικών δυνάμεων για την επιτυχία της αυριανής απεργίας και των απεργιακών συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, στις 10 το πρωί, στην πλατεία Κάνιγγος, και σε δεκάδες ακόμα πόλεις όλης της χώρας. Σε θέση μάχης και οι οικοδόμοι, οργανώνουν την καθολική συμμετοχή του ΠΑΜΕ στην αυριανή απεργία και στην πανοικοδομική απεργιακή κινητοποίηση στις 29 του Ιούνη (φωτ. από τη χτεσινή εξόρμηση των οικοδόμων στο εργοτάξιο των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι)


ΣΕΛ.  20   -   21


ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
Στην Αθήνα, το Νοέμβρη η διεθνής συνάντηση

Το Νοέμβρη, στην Αθήνα, αποφασίστηκε να γίνει η φετινή διεθνής συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, στη χτεσινή συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας


ΣΕΛ.  3
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Μονόδρομος ο αγώνας για τις γυναίκες

Ο αγώνας, μαζί με όλους τους εργαζόμενους, είναι μονόδρομος για τις εργαζόμενες γυναίκες, τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στη χτεσινή προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή.


ΣΕΛ.  6   -   8
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Ολέθριες προτάσεις για τη ζάχαρη

Στην εξαφάνιση της τευτλοκαλλιέργειας και λουκέτα σε εργοστάσια ζάχαρης οδηγούν οι ολέθριες προτάσεις που ανακοίνωσε χτες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ και των επιταγών του ΠΟΕ


ΣΕΛ.  19

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ