Τετάρτη 22 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Στην απεργία με το ΠΑΜΕ

Ολοι στην απεργία με το ΠΑΜΕ.

Γιατί, η επίθεση της κυβέρνησης και του κεφαλαίου είναι ενιαία και ολομέτωπη και σαν τέτοια πρέπει να απαντηθεί. Με πλαίσιο, που να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για σύγκρουση με το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής. Που θα φέρνει τους εργαζόμενους σε ευθεία ρήξη με τις αξιώσεις του κεφαλαίου και των κομμάτων του. Που θα παίρνει υπόψη τις πραγματικές και σύγχρονες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας.

Ολοι στην απεργία με το ΠΑΜΕ.

Γιατί, κεκτημένα, πλέον, δεν υπάρχουν για κανέναν. Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ σαρώνουν κάθε εργατική κατάκτηση. Ο αγώνας της εργατικής τάξης θα είναι αναποτελεσματικός όσο προβάλλει αιτήματα και διεκδικήσεις αμυντικά, στα όρια της ασκούμενης πολιτικής. Είναι ενάντια στα συμφέροντα κάθε εργαζόμενου η προσπάθεια της ΓΣΕΕ να υπερασπιστεί τους αντιασφαλιστικούς νόμους του ΠΑΣΟΚ. Στόχο πρέπει να αποτελεί η κατάργηση συνολικά της αντιασφαλιστικής νομοθεσίας του δικομματισμού και κάθε άλλου αντεργατικού νόμου.

Ολοι στην απεργία με το ΠΑΜΕ.

Γιατί, οι μορφές πάλης δεν είναι πανάκεια. Η μαχητικότητα του συνδικαλιστικού κινήματος δεν κρίνεται μόνο από την κήρυξη μιας απεργίας. Κρίνεται από το πλαίσιο αιτημάτων και τις μορφές πάλης που το υπηρετούν καλύτερα. Οι αγωνιστικές ντουφεκιές της ΓΣΕΕ ωθούν αντικειμενικά στον εκφυλισμό του αγώνα των εργαζομένων. Επέλεξαν να κηρύξουν απεργία με στενά χρονικά όρια και με αιτήματα, που όχι μόνο βάζουν τροχοπέδη στη ριζοσπαστικοποίηση του κινήματος, αλλά έρχονται και σε κάθετη αντίθεση με τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων.

Ολοι στην απεργία με το ΠΑΜΕ.

Γιατί, το αντιασφαλιστικό έκτρωμα του 3029 είναι δημιούργημα και της σημερινής συνδικαλιστικής ηγεσίας. Το στήριξε στα τραπέζια του «κοινωνικού διαλόγου» με τους βιομήχανους και την τότε κυβέρνηση. Η ΝΔ εφαρμόζει τώρα τον ίδιο νόμο, για να εδραιώσει και να επεκτείνει την επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα όλης της εργατικής τάξης. Μετά τους τραπεζοϋπάλληλους ακολουθούν και άλλοι κλάδοι. Κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο.

Ολοι στην απεργία με το ΠΑΜΕ.

Γιατί, η εργατική τάξη πρέπει να οργανώσει την αντεπίθεσή της. Να σφυρηλατήσει την ενότητά της, στη βάση των πραγματικών της αναγκών, κόντρα στις λογικές των «αντοχών της οικονομίας». Να απαντήσει στο σύνολο των προωθούμενων καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, που καταργούν πλήρως τη σταθερή και πλήρη εργασία, τον σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, καθηλώνουν τους μισθούς και τις συντάξεις, αυξάνουν την ακρίβεια και την ανέχεια για τη λαϊκή οικογένεια. Η δύναμη βρίσκεται στα χέρια των εργαζομένων. Η εργατική τάξη πρέπει να κάνει την απεργία δική της υπόθεση, να βάλει στην άκρη τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές δυνάμεις που βάζουν ανοιχτά πλάτη, για να περάσει απρόσκοπτα η αντεργατική επίθεση.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ