Τετάρτη 22 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Συμπόνια» από τον Μπους!

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο τόνισε χτες από την Ουάσιγκτον πως εισέπραξε «συμπόνια» κι όχι «χαιρεκακία» από την πλευρά του Αμερικανού Προέδρου Τζ. Μπους, αναφορικά με την κρίση που ταλανίζει την Ευρώπη.

«Μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως δεν ένιωσα κανένα αίσθημα χαιρεκακίας, αλλά αντίθετα ένα συναίσθημα συμπόνιας. Ο Αμερικανός Πρόεδρος ήθελε να μάθει, να κατανοήσει, στο μέτρο του δυνατού, αυτό που συμβαίνει στην Ευρώπη», τόνισε ο Μπαρόζο στους δημοσιογράφους, μετά την ετήσια σύνοδο ΗΠΑ - ΕΕ στην Ουάσιγκτον. Κατά τον ίδιο, οι ΗΠΑ έχουν κατανοήσει πως «είναι προς το συμφέρον τους να υπάρχει μία σταθερή, δυνατή, Ευρώπη. Γιατί, στο κάτω - κάτω, δεν υπάρχει καλύτερος εταίρος για τους Αμερικανούς από την Ευρώπη, όταν πρόκειται για μεγάλα παγκόσμια προβλήματα».

Ο πρόεδρος της Κομισιόν τόνισε πως συνέκρινε την κρίση στην Ευρώπη, στον Μπους, με τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η αμερικανική κυβέρνηση να επιτύχει την έγκριση από τη Γερουσία του Τζον Μπόλτον στη θέση του πρεσβευτή των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, την οποία εμποδίζουν οι Δημοκρατικοί, μολονότι η θέση χηρεύει για πολλούς μήνες.

«Οι διαδικασίες των αποφάσεων στα συστήματά μας, οι οποίες είναι συχνά πολυσύνθετες, δεν είναι απλές», πρόσθεσε ο Μπαρόζο. Από την πλευρά του ο Μπους, υποδεχόμενος τους Ευρωπαίους αξιωματούχους, τόνισε πως οι ΗΠΑ επιθυμούν μια «αρραγή Ευρώπη».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ