Πέμπτη 17 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
Το μέλλον μας δε βρίσκεται στις υπογραφές τους

Ανεπιθύμητοι! Οι εκπρόσωποι του μεγάλου κεφαλαίου που δε διστάζει να σφαγιάζει λαούς, δικαιώματα, κατακτήσεις, όλα για την αύξηση των κερδών του. Ηταν το μήνυμα του παλλαϊκού συλλαλητηρίου που διοργάνωσε χτες η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» στο Σύνταγμα. Χιλιάδες εργαζόμενοι και νέοι ήταν εκεί για να διαδηλώσουν ότι δεν εγκλωβίζονται σε επιλογές ανάμεσα στον αμερικανικό ή ευρωπαϊκό ιμπεριαλισμό. Απαντούν, προβάλλοντας τη δύναμη των λαών ως το μόνο αντίπαλο δέος.

Η συγκέντρωση είχε οριστεί για τις 5 το απόγευμα όμως ο χώρος μπροστά στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη όπου ήταν το ραντεβού, είχε γεμίσει από νωρίτερα. Στο βήμα ανέβηκε ο Γ. Πέρρος εκ μέρους της «Δράσης: Θεσσαλονίκη 2003»: «Δεν ανεχόμαστε αυτοί που σκοτώνουν τους λαούς, να αποφασίζουν για το μέλλον μας», είπε αναφερόμενος στη χτεσινή φιέστα. «Ο λαός δεν ξεχνά ότι η ΕΕ και οι κυβερνήσεις της μαζί με τις ΗΠΑ επιτέθηκαν το 1991 στο λαό του Ιράκ, διέλυσαν τη Γιουγκοσλαβία, το Αφγανιστάν. Δεν ξεχνούμε ότι είναι οι ίδιοι που κάθε μέρα είναι και σφαγείς των εργατικών δικαιωμάτων, δολοφονούν την εργατική τάξη στα εργοστάσια, εκτείνοντας την εκμετάλλευσή της. Πρόσφατα άλλωστε είχαμε και τη δολοφονία έξι εργατών στην Κόρινθο».

Από το βήμα της συγκέντρωσης, ο εκπρόσωπος της «Δράσης» κατήγγειλε τις νέες απειλές της ΕΕ ενάντια στο λαό της Κούβας. «Κάτω τα χέρια από την Κουβανική επανάσταση. Οι απειλές δε θα περάσουν», είπε προκαλώντας τα χειροκροτήματα. Ο ομιλητής αναφέρθηκε στα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση προκειμένου «να προστατέψει τους ιμπεριαλιστές από τον εχθρό - λαό. «Είναι ανεπιθύμητοι, όσο κι αν διάφορα φόρουμ και συμμαχίες προσπαθούν να χρυσώσουν το χάπι περί ενιαίας και ασφαλούς Ευρώπης», είπε και αναφέρθηκε και στις πλειοψηφίες ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ, «που είναι συνέταιροι στο σφαγιασμό των εργατικών δικαιωμάτων - συνέταιροι στη φιέστα».


Καταλήγοντας, τόνισε ότι «αγωνιζόμαστε για τη δημιουργία ενός ισχυρού πόλου αντίστασης ενάντια στον αμερικανικό και ευρωπαϊκό ιμπεριαλισμό. Η συμμαχία των εργαζομένων με τα άλλα λαϊκά στρώματα στην Ελλάδα και κάθε χώρα μπορεί να τους νικήσει».

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τη ΓΓ, Αλ. Παπαρήγα, αντιπροσωπείες της ΚΠΕ του ΔΗΚΚΙ, της Κομμουνιστικής Ανανέωσης, της ΔΗΣΕΚ, της ΟΓΕ, ο Θ. Παφίλης γραμματέας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης, ο Ευ. Μαχαίρας πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ και επίτιμος πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης, ο δήμαρχος Νίκαιας Στ. Μπενετάτος και άλλοι φορείς.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ