Πέμπτη 17 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αντιπολεμική συναυλία των μαθητών

Συμμετέχουν πολλοί γνωστοί καλλιτέχνες

Από πρόσφατη αντιπολεμική κινητοποίηση των μαθητών στη Θεσσαλονίκη

Motion Team

Από πρόσφατη αντιπολεμική κινητοποίηση των μαθητών στη Θεσσαλονίκη
Μεγάλη αντιπολεμική συναυλία συμπαράστασης στον ιρακινό λαό και καταδίκης των Ευρωαμερικανών ιμπεριαλιστών, διοργανώνει το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Θεσσαλονίκης (ΣΑΣΘ), το Σάββατο 19 Απρίλη στην πλατεία Αριστοτέλους. Θα ξεκινήσει από τις 5 το απόγευμα. Οι καλλιτέχνες που μέχρι και χτες είχε γίνει γνωστό ότι θα συμμετέχουν - αφιλοκερδώς - είναι: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Γιάννης Ζουγανέλης, Δημήτρης Ζερβουδάκης, «Μωρά στη Φωτιά», «De Facto», «Μαύρη Μαγιονέζα», Βασίλης και Κώστας Πρατσινάκης, Αγάθωνας Ιακωβίδης, Βασίλης Κασούρας, Μανώλης Ανδρουλιδάκης, Παναγιώτης Καραδημήτρης.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν χτες μαθητές, εκπρόσωποι του ΣΑΣΘ ανέφεραν ότι η συναυλία εντάσσεται στο πλαίσιο των πολύμορφων αντιπολεμικών κινητοποιήσεων των μαθητών και αποφασίστηκε μέσα από συνεδρίαση του Συντονιστικού, στην οποία πήραν μέρος εκπρόσωποι 15μελών και 5μελών Μαθητικών Συμβουλίων από περισσότερα από 50 σχολεία του νομού.

Επισήμαναν ότι ο πόλεμος στο Ιράκ δεν τελείωσε και δήλωσαν τη συμπαράστασή τους στο λαό του Ιράκ και πάνω απ' όλα στους συνομήλικούς τους. «Γνωρίζουμε πως όσα παιδιά γλίτωσαν από τις "έξυπνες" βόμβες των Αγγλοαμερικανών και δε σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν, τώρα βιώνουν την πλήρη εξαθλίωση, τη φτώχεια και την πείνα, τα κατεστραμμένα σχολεία και νοσοκομεία», είπε η Ξ. Παφίλη από το 23ο Ενιαίο Λύκειο Θεσσαλονίκης.

Η Φ. Γεωργιάδου από το 3ο ΕΛ κατήγγειλε την κατοχή που έχει επιβληθεί στο Ιράκ, αλλά και τον υποκριτικό ρόλο των Ευρωπαίων ηγετών. Ειδικά αναφέρθηκε στη στάση της ελληνικής κυβέρνησης που από τη μια δήλωνε δήθεν την αντίθεσή της στον πόλεμο και από την άλλη παρείχε διευκολύνσεις στους φονιάδες του Ιράκ και τώρα θέλει να συμμετέχει στη μοιρασιά της λείας.

Τέλος, οι μαθητές εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες των αδικοχαμένων συμμαθητών τους από το Λύκειο Μακροχωρίου. «Υποσχόμαστε να συνεχίσουμε τον αγώνα για έναν καλύτερο κόσμο, ειρηνικό, για ένα σχολείο καλύτερο όπως κι αυτοί το ονειρεύτηκαν», ανέφερε η Δ. Γκουντοβά από το 3ο Γυμνάσιο Αμπελοκήπων.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org