Πέμπτη 17 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ
Ενάντια στην ΕΕ που χτυπάει δικαιώματα

Οι φοιτητές, επίσης, έδωσαν δυναμικό «παρών» και με τις δηλώσεις τους στο «Ρ» αναδεικνύεται ο λόγος της συμμετοχής στη χτεσινή διαδήλωση:

«Κατεβαίνω σήμερα για να διαδηλώσω ενάντια στην πολιτική και στη διεύρυνση της ΕΕ, που χτυπάει άμεσα τα δικαιώματα των φοιτητών, με την ιδιωτικοποίηση των Πανεπιστημίων, την υποβάθμιση των σπουδών και την αποσύνδεση των πτυχίων από την εργασία», Σοφία Λακιώτη, από το Ιστορικό της Φιλοσοφικής.

«Μόνο όσοι έχουν φράγκα έχουν πρόσβαση στη γνώση, ενώ ήδη πληρώνουμε για την περιβόητη δημόσια και δωρεάν παιδεία», Χριστίνα Χρήστου μαθήτρια Α΄ λυκείου από το Ενιαίο Πειραματικό Λύκειο Αμπελοκήπων.

«Η πολιτική της ΕΕ περνά την αξιολόγηση, πετά την ειδίκευση έξω από το πτυχίο. Περνά έναν "επιστήμονα" χωρίς συγκεκριμένο αντικείμενο, χωρίς επιστημονική αναφορά, που τίθεται όχι στις υπηρεσίες της κοινωνίας, αλλά στις υπηρεσίες του κεφαλαίου», Βλάμης Γιώργος από το τμήμα Δημόσιας Διοίκησης Παντείου.

Απευθυνόμενος στους φοιτητές των υποψηφίων προς ένταξη χωρών, ο Αλέξανδρος Χαρίτος από τους Μηχανολόγους Μηχανικούς του ΕΜΠ, τους κάλεσε «να διαλύσουν τις αυταπάτες, και να κατέβουν χείμαρροι στους δρόμους».

«Διεύρυνση σημαίνει ενίσχυση του ιμπεριαλιστικού μηχανισμού από τη μία και από την άλλη υποβάθμιση της μόρφωσης», αφού η αύξηση των πολεμικών δαπανών θα στερήσει λεφτά από την παιδεία, σημείωσε στο «Ρ», η Βένια Σταματιάδη από το ΕΜΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ