Πέμπτη 17 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
Ευρω -«αλήθειες»!

Κατατοπιστικότατος ο πρωθυπουργός, τόσο στο χτεσινό του άρθρο στη «Μοντ», όσο και στη συνέντευξή του στα «Νέα». Θαυμάστε:

1 «Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διεύρυνση στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που πραγματοποιεί το όνειρο μιας γενιάς και επανενώνει την Ευρώπη δεκατρία χρόνια μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, όταν τα φράγματα του Ψυχρού Πολέμου σαρώθηκαν από το ρεύμα της δημοκρατίας και της ελευθερίας».

Γνωστή θα πείτε η άποψη του πρωθυπουργού περί ...«σιδηρού παραπετάσματος». Συνεπής η άποψή του, δε, και με το «ποιόν» των καλεσμένων του. Διότι, τι άλλο από το ρεύμα της «δημοκρατίας και της ελευθερίας» εκπροσωπούν οι κ. κ. Μπλερ και Αθνάρ;.. Οσο για το «όνειρο», στο οποίο αναφέρεται ο κ. Σημίτης, το πρωτοδιατύπωσε ο ...Γκαίμπελς! Ηταν ο πρώτος της «γενιάς» του κ. Σημίτη, που μίλησε για «σιδηρούν παραπέτασμα», το Φλεβάρη του 1945...

2 «Εδώ και πενήντα χρόνια, η Ευρώπη απολαμβάνει περίοδο ειρήνης, που δεν έχει προηγούμενο στη μακρά ιστορία των συγκρούσεων και ανταγωνισμών της. Τα φαντάσματα του παρελθόντος θάφτηκαν. Το όνειρο του Καντ για "διαρκή ειρήνη" πραγματώθηκε εντός των συνόρων της».

«Εξαιρετική» ιστορική ανάγνωση! Βλέπετε, για τον κ. Σημίτη, οι πόλεμοι στην Κροατία, στη Βοσνία, στο Κοσσυφοπέδιο, δε διεξήχθησαν επί ευρωπαϊκού εδάφους... Κατά την ίδια έννοια, το γεγονός ότι η Βρετανία εκστράτευσε στα Φόκλαντ και τώρα στο Ιράκ, ή ότι η Γαλλία ματοκύλισε την Αλγερία και τώρα σφάζει στην Ακτή του Ελεφαντοστού, είναι μέρος της ...«διαρκούς ειρήνης».

3 «Η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει πραγματικά συμβάλει στην παγκόσμια σταθερότητα και ασφάλεια».

Αυτό πια είναι κάτι παραπάνω από ...βέβαιο! Προσέξτε: Περσικός (1991), Σαράγεβο (1995), Βελιγράδι (1999), Βαγδάτη (2003). Οι εκατοντάδες χιλιάδες των νεκρών και των ...εμπλουτισμένων με απεμπλουτισμένο ουράνιο γνωρίζουν από πρώτο χέρι ότι η ...«σταθερότητα και η ασφάλειά τους» οφείλεται (και) στην ΕΕ.

4 «Σήμερα οι Ευρωπαίοι πολίτες απολαμβάνουν υψηλό βιοτικό επίπεδο, έχουν προηγμένη οικονομία, υψηλά επίπεδα κοινωνικής προστασίας και συνοχής, μια πιο δίκαιη κοινωνία».

Και εδώ ο πρωθυπουργικός λόγος βρίθει ...«αληθείας». Υπάρχει, βέβαια, μια μικρή λεπτομέρεια: Πρόκειται για τα 20 εκατομμύρια ανέργων και τα 50 εκατομμύρια των φτωχών της ΕΕ των «15». Αλλά τώρα, με τους «25», το βιοτικό επίπεδο θα ...ανέβει κατακόρυφα!


Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ