Πέμπτη 17 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
«Φερμπότεν»!

Αυτό θα πει «συντεταγμένη πολιτεία»! Τι είσαι κύριε; Δημοσιογράφος; Και τι θες; Να καλύψεις τη Σύνοδο; «Απαγορεύεται»! Και να είσαι και ευχαριστημένος, αφού εδώ δε βομβαρδίζουμε (όπως στο «Παλεστάιν») τους δημοσιογράφους, εδώ, απλώς, τους «απαγορεύουμε» τις μετακινήσεις!

Κάπως έτσι εξελίχτηκαν χτες τα πράγματα στην αστυνομοκρατούμενη Αθήνα. Αστυνομοκρατία και εκτός χώρων διεξαγωγής της Συνόδου, αλλά και εντός! Εκπληκτοι οι δημοσιογράφοι, Ελληνες και ξένοι, έμαθαν για το φιρμάνι του διοικητή της ΓΑΔΑ και του υπαρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. που «δεν ήθελαν δημοσιογράφους στα πόδια τους»! Ως εκ τούτου η παραλιακή μέχρι τον Αστέρα της Βουλιαγμένης ήταν κλειστή από τις 6μ.μ. έως «όποτε νομίζουμε»... Μόνο που στον «Αστέρα» της Βουλιαγμένης γίνονταν χτες αλλεπάλληλες επαφές για το Ιράκ μεταξύ του Ανάν και αντιπροσωπειών (Γαλλία, Βρετανία, Ισπανία, Ρωσία, Γερμανία), αλλά οι κύριοι της Αστυνομίας, σε απόλυτη - προφανώς - συνεννόηση με τους κυβερνώντες, επέβαλαν «φερμπότεν» στη μετακίνηση των δημοσιογράφων!

Γιατί άραγε; Φταίει το πάθος τους να μας «προστατέψουν» από τους... «τρομοκράτες»; Να 'ναι κάποια δυσλειτουργία της... «πλέριας» ευρωδημοκρατίας στο σκέλος της ελεύθερης διακίνησης; `Η μήπως η κυβερνητική απόφαση πως σ' αυτή τη Σύνοδο δε θα χαλάσουμε τη «γιορτή» με αυτό το... ασήμαντο και ενοχλητικό θέμα του πολέμου;!!

Οπως και να 'χει, η κυρία Αγγελοπούλου, πρέπει να είναι πολύ ευχαριστημένη. Η εκπαίδευση που έχουν λάβει οι «δικοί μας» από τα τζιμάνια του FBI ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, αρχίζει να αποδίδει «καρπούς». Μόνο που οι καρποί μοιάζουν τόσο πολύ με τις διαταγές του Λαδά, την περίοδο της χούντας και της Γκεστάπο της εποχής της κατοχής!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ