Πέμπτη 17 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι «φίλοι» του ΣΥΝ

Παρορμητικά, θα 'λεγε κανείς «μυαλό δε βάζουν ή τα ίδια μυαλά είχαν πάντα...». Συνειδητά όμως η δεύτερη σκέψη έρχεται και λέει πως «δεν μπορεί να μην έχουν βάλει μυαλό, δε γίνεται να μην καταλαβαίνουν. Αρα, ξέρουν τι κάνουν και σε ποιους πάνε να δώσουν εξετάσεις...». Ο λόγος γίνεται για την ηγεσία του ΣΥΝ, που, λαχανιάζοντας μην τυχόν και χάσει την εξέλιξη, έτρεξε να βγάλει ανακοίνωση και να καταγγείλει την Κουβανική Επανάσταση (κουβανικό καθεστώς την αποκαλεί η ανακοίνωση). Δε μας έχει συνηθίσει σε τέτοια υψηλή ετοιμότητα η ηγεσία του ΣΥΝ, με παρόμοιες ανακοινώσεις για τις καθημερινές πολύμορφες επεμβάσεις του ιμπεριαλισμού, ενάντια στο πολύπαθο Νησί της Επανάστασης!

Πήραν φόρα, και στη βιασύνη τους να στοιχηθούν με τα επιχειρήματα των Αμερικανών ούτε καν νοιάστηκαν να ακούσουν την άποψη των ίδιων των Κουβανών και τα στοιχεία που παρουσίασαν. Μιλούν, για παράδειγμα, για «αδικήματα γνώμης», την ώρα που ακόμα και οι ίδιοι οι ένοχοι ομολογούν πως τα «έπαιρναν χοντρά» από τα παραμάγαζα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών. Την εποχή που τα ιδανικά του σοσιαλισμού δέχονται τη μεγαλύτερη κατασυκοφάντηση, για να ξεριζωθούν με τη βία από τις συνειδήσεις, έρχονται ετούτοι και «κάνουν το μοχλό» στο ξερίζωμα, μιλώντας «για ενέργειες ασυμβίβαστες με τις αξίες του σοσιαλισμού». Εκτός και στέλνουν μήνυμα «βαράτε εσείς απέξω και θα δοκιμάσουμε και εμείς ...από τα μέσα». Τολμούν να εκβιάσουν το λαό της Κούβας, μιλώντας για «ενέργειες που τραυματίζουν το διεθνές κίνημα αλληλεγγύης»!!!

Το σοβαρότερο, όμως, απ' όλα είναι, όταν ειδικά σήμερα αντρόπιαστα μιλούν για «μέτρα εκδημοκρατισμού και σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Τώρα πια; Τώρα που οι διάφοροι Μπρεζίνσκι και τα άλλα αμερικανικά ινστιτούτα ανοιχτά θριαμβολογούν για το πώς έκαναν «το μεγάλο κόλπο»; Πώς ακριβώς έστησαν εδώ και χρόνια το μηχανισμό διείσδυσης στις σοσιαλιστικές χώρες, με τα παραμύθια «των ανθρωπίνων δικαιωμάτων»; Τώρα, που οι κατ' εξοχήν εμπνευστές το ομολογούν, έρχεται η ηγεσία του ΣΥΝ να δανειστεί τη σημαδεμένη τράπουλα και να κάνει παιχνίδι; Τέλος, τώρα, που οι ΗΠΑ, με άλλοθι τον ίδιο κοπανιστό αέρα «του εκδημοκρατισμού», δολοφόνησαν το λαό του Ιράκ και απειλούν τον κόσμο ολόκληρο, η ηγεσία του ΣΥΝ ζητά «πολιτικές αναπνοές» απ' αυτόν τον αέρα των αμερικανικών επιτελείων;

Φαίνεται, αυτοί που κάθισαν να γράψουν αυτή την ανακοίνωση θα ήταν ευχαριστημένοι μόνο αν η Κουβανική Επανάσταση «πιανόταν στα πράσα» ανοχύρωτη από τους πράκτορες που πληρώνονταν να την ανατρέψουν. Τότε θα έστηναν την άλλη παράσταση της «κλαίουσας μυροφόρας» στην κηδεία της σοσιαλιστικής χώρας, για να σιγουρευτούν πως ...θα καρφωθούν σίγουρα τα καρφιά στο φέρετρο. Σκηνές που ζήσαμε από τους ίδιους για τις άλλες σοσιαλιστικές χώρες.

Εχουν κάνει την επιλογή τους και είναι οριστικά με «ΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ». Δε μας πιάνει το παράπονο. Δεν το ανακαλύψαμε εμείς σήμερα. Εκείνοι που ακόμα τους ακολουθούν ας κοιτάξουν καλά αριστερά και δεξιά τους, για να δουν με ποιους έχουν δεθεί στη γραμμή και ενάντια σε ποιους επιτίθενται...


Παύλος ΑΛΕΠΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ