Πέμπτη 17 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
«Φονιάδες - ληστές - υποκριτές»

Δυναμικό νεανικό «παρών» χτες το πρωί στην Αθήνα

«Φονιάδες - ληστές - υποκριτές είναι οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές». Ηταν το σύνθημα με το οποίο υποδέχτηκαν τους «υψηλούς προσκεκλημένους» της ελληνικής κυβέρνησης νεολαία, μαθητές - σπουδαστές και εργαζόμενοι χτες το πρωί στη συγκέντρωση που διοργάνωσε η Κίνηση «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» στις 11 απέναντι από το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη. Σε απόσταση μερικών μόνο μέτρων από τη «φιέστα» του Ζαππείου, διαδήλωσαν ενάντια στο «συνδικάτο του πολέμου» που συγκροτούν ΕΕ και ΝΑΤΟ. Κατήγγειλαν τη στάση της κυβέρνησης και όσων δηλώνουν υποταγή στον ευρωπαϊκό και αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και δήλωσαν για μια ακόμα φορά «αλληλεγγύη στην πάλη των λαών».

Η πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία ξεκίνησε λίγο μετά τις 11.30. «Ανεπιθύμητοι οι σφαγείς Μπλερ, Αθνάρ και σία», «US-NATO, killers», «ο ιμπεριαλισμός δεν εξανθρωπίζεται, ανατρέπεται», «ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στηρίζουνε τον πόλεμο και την πλουτοκρατία» ήταν μερικά από τα συνθήματα που εξέφραζαν τα αισθήματα του ελληνικού λαού και που αποτυπώνονταν στα πανό και επαναλαμβάνονταν από τα στόματα μαθητών, σπουδαστών φοιτητών που έδωσαν ιδιαίτερα μαχητικό «παρών» μαζί με εργαζόμενους. Στην πρώτη γραμμή οι μουσικοί που με τα τύμπανά τους έδιναν τον ρυθμό στη δυναμική πορεία.

Μπροστά στην αμερικανική πρεσβεία δυνάμωσαν τα συνθήματα καταγγελίας των «φονιάδων των λαών». Εκεί, οι διαδηλωτές έκαψαν σημαίες των ΗΠΑ, της ΕΕ, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Αγγλίας, φωνάζοντας συγχρόνως ρυθμικά «δολοφόνοι»! Η πορεία έληξε με την ανανέωση του ραντεβού για το ίδιο απόγευμα, στο παλλαϊκό συλλαλητήριο που διοργάνωνε η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ