Πέμπτη 17 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Διατράνωσαν την αντίθεσή τους στη Διεύρυνση

Motion Team

«Οχι στην Ευρώπη των ιμπεριαλιστών και του πολέμου», διαδήλωσαν χτες το βράδυ χιλιάδες διαδηλωτές της Θεσσαλονίκης και διατράνωσαν την αντίθεσή τους στη Διεύρυνση της ΕΕ, διότι γνωρίζουν πως οι χώρες που εντάχθηκαν θα προσφέρουν τους λαούς τους ως φτηνή εργατική δύναμη στο μεγάλο ευρωπαϊκό κεφάλαιο.

Εργαζόμενοι που βιώνουν κάθε μέρα την αντεργατική επίθεση κυβέρνησης και ΕΕ, νεολαίοι που ζουν τις επιπτώσεις από τις επιλογές της ΕΕ στην εκπαίδευση και τη δουλιά, συνταξιούχοι, άνθρωποι κάθε ηλικίας, έδωσαν μαζικά και μαχητικά το «παρών» στη χτεσινοβραδινή συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας που διοργάνωσε η κίνηση «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003». Κατέθεσαν τη δική τους διακήρυξη αρχών για την Ευρώπη που θέλουν και με μια φωνή υποσχέθηκαν συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα τους για μια Ευρώπη, για έναν κόσμο όπου ο παραγόμενος κοινωνικός πλούτος θα ανήκει σ' αυτούς που τον παράγουν, τους λαούς.

Η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία της Αρχαίας Αγοράς πίσω από το Αγαλμα του Βενιζέλου, που από το πρωί διακοσμήθηκε ανάλογα με σημαίες και πανό. Εκεί μέσα από ένα θεατρικό δρώμενο αποκαλύφθηκε το θλιβερό παρόν και ακόμη πιο βάρβαρο μέλλον που περιμένει τους λαούς των χωρών - μελών της ΕΕ.

Καταγγέλθηκε ως ύβρις η συνεδρίαση στη στοά του Αττάλου. Γιατί όπως είπαν, «ύβρις είναι να συνεδριάζει η συμμορία των άπληστων της ΕΕ, αυτοί που εκπροσωπούν πολιτικά τη μειοψηφία των ολίγων και πλουσίων, στη στοά του Αττάλου, τη μοναδική στοά όπου μαθήτευαν οι πολλοί και φτωχοί Αθηναίοι». Ομως προειδοποίησαν πως «νόμος της κοινωνικής ζωής, όπως και στην αρχαία τραγωδία, είναι οι υβριστές να πληρώνουν την αλαζονεία με την πτώση και την τιμωρία τους. Και αυτή η τιμωρία θα έρθει γρήγορα για τους λαούς που σήμερα σε όλο τον κόσμο ανασυντάσσονται και με τον αγώνα τους, ως μόνη πραγματική υπερδύναμη θα επιβάλουν σε όλο τον κόσμο την ειρήνη και δικαιοσύνη».


Motion Team

Ακολούθησε μαχητική πορεία προς τα προξενεία των ΗΠΑ και της Βρετανίας που κατέληξε έξω από το κτίριο του οργανισμού της ΕΕ για την ανασυγκρότηση των Βαλκανίων. Με τα πανό υψωμένα να δηλώνουν «αλληλεγγύη στην αντίσταση του ιρακινού λαού κατά των κατακτητών ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ», σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής βροντοφώναζαν «Φονιάδες - ληστές - υποκριτές είναι οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές» και απαιτούσαν: «Κλείστε τη Σούδα και τα στρατηγεία, εμείς δεν πολεμάμε στου ΝΑΤΟ τα σφαγεία».


Motion Team

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ(2007-10-19 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2004-08-12 00:00:00.0)
ΕΥΡΩ -ΔΟΞΟΛΟΓΙΕΣ(2003-04-18 00:00:00.0)
«Στοά» ...γλοιώδους αντικομμουνισμού(2003-04-17 00:00:00.0)
Τίμησαν το αρχαιολογικό του έργο(2000-06-27 00:00:00.0)
Εικαστικών περίπατοι(1997-01-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ