Πέμπτη 17 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΣΕΕ - ΦΟΡΟΥΜ
Λαλίστατη σιωπή για τη διεύρυνση της εκμετάλλευσης

Σκηνικό επεισοδίων και βροχή δακρυγόνων

Σαν να μην ήταν γνωστό τι ακριβώς γινόταν λίγα μόλις μέτρα πιο πέρα, στο Ζάππειο, και τι υπέγραφαν σε βάρος των εργαζομένων της Ευρώπης εκείνη την ώρα οι ηγέτες του μεγάλου κεφαλαίου, έγινε η χτεσινή συγκέντρωση των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΕΚΑ- «Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ» στο Σύνταγμα. Ανοίγοντας τη συγκέντρωση ο πρόεδρος του ΕΚΑ, Γρ. Φελώνης, είπε ότι σε άλλη περίπτωση «θα γιορτάζαμε και θα καλωσορίζαμε τους Ευρωπαίους ηγέτες». Ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Η. Βρετάκος, απέφυγε να μιλήσει για τη σημερινή πραγματικότητα της ΕΕ και ξέφυγε με αναφορές σε μια άλλη Ευρώπη με ισχυρό κράτος και κοινωνικά δικαιώματα. Χωρίς καμία απολύτως αναφορά τόσο στην Ευρωπαϊκή Ενωση όσο και στην κυβερνητική πολιτική ήταν η ομιλία του Μ. Κωστόπουλου της ΚΕΔΑ, που χτες εμφανίστηκε ως εκπρόσωπος του Φόρουμ. Ο Γ. Σηφακάκης, μόνος από τη «Συμμαχία σταματήστε τον πόλεμο», έκανε μια απέξω απέξω αναφορά στις ευθύνες της κυβέρνησης Σημίτη για τη σφαγή στο Ιράκ.

Και πάλι «σκηνικό επεισοδίων»

Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι ξεκίνησε η πορεία του Φόρουμ, της «Συμμαχίας ενάντια στον πόλεμο» και άλλων ομάδων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, από το Σύνταγμα προς την αμερικάνικη πρεσβεία. Νωρίτερα ομάδα του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου είχε εξαπολύσει την πρώτη βόμβα μολότοφ προς τις δυνάμεις της Αστυνομίας που βρίσκονταν στην οδό Ερμού και έτσι δόθηκε το σύνθημα για τη «χημική καταιγίδα» που ακολούθησε καθ' όλη τη διάρκεια της πορείας.

Σκηνές απίστευτης θηριωδίας και με ξυλοδαρμούς εξελίχθηκαν όταν διμοιρίες ασφαλιτών επιτίθονταν απροκάλυπτα και συνελάμβαναν διαδηλωτές οι οποίοι έπαιρναν το δρόμο της επιστροφής προς τα σπίτια τους αμέσως μετά το τέλος της διαδήλωσης. Μπροστά στα μάτια συντακτών του «Ρ», μία διμοιρία ασφαλιτών βγήκε «παγανιά» στη Βασ. Σοφίας από το ύψος του «Χίλτον» και στο πέρασμά της προς το Σύνταγμα θέριζε, στην κυριολεξία. Αποτέλεσμα, να προσαχθούν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής πάνω από 100 διαδηλωτές, με τους κουκουλοφόρους που ήταν το πρόσχημα για τα χτυπήματα στο ψαχνό να διαφεύγουν ανενόχλητοι. Μέχρι το βράδυ οι προσαχθέντες δεν είχε επιτραπεί να συναντηθούν με δικηγόρους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αλλες συγκεντρώσεις(2019-09-25 00:00:00.0)
«Ιδια γεύση» στην καταστολή του λαϊκού κινήματος(2007-02-17 00:00:00.0)
Εργα και ημέρες ασφαλιτών(2006-11-24 00:00:00.0)
Ξύνονται στην γκλίτσα του τσοπάνη(2003-02-13 00:00:00.0)
Ο αστικός Τύπος θα προτιμούσε να μην είχε συμβεί(2002-05-03 00:00:00.0)
Τι σχέδιο εφάρμοζε η ασφάλεια έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία;(2002-05-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ