Παρασκευή 7 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΚΟΖΑΝΗ
Παλλαϊκός ξεσηκωμός

Σύσσωμος ο λαός της Κοζάνης ετοιμάζεται να υψώσει φωνή καταδίκης του πολέμου που προετοιμάζουν ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και ΕΕ κατά του ιρακινού λαού. Μέσα από πλατιά σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης με πρωτοβουλία της Επιτροπής Ειρήνης, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση αντιπολεμικού συλλαλητηρίου το Σάββατο 15 Φλεβάρη στις 6.30 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι Δήμων, Συνδικάτων, Φοιτητικών Οργανώσεων, Κινήσεων και πλήθος πολιτών.

Οι εκπρόσωποι των φορέων κατήγγειλαν πως η κυβέρνηση εμπαίζει το λαό όταν υποκριτικά δηλώνει ότι είναι εναντίον του πολέμου, ενώ την ίδια ώρα έχει στείλει ελληνικό πολεμικό πλοίο στον Περσικό Κόλπο και έχει δώσει στήριξη στις ΗΠΑ ήδη από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Πράγα.

Στο κάλεσμα που απευθύνουν προς το λαό του νομού σημειώνουν:

«Η ελπίδα για να αποτραπεί ο πόλεμος ή τουλάχιστον να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για να μπουν εμπόδια στην επέκτασή του, βρίσκεται στην κινητοποίηση των λαών. Σε ένα μεγάλο αντιπολεμικό κίνημα που θα αντιπαρατίθεται με τη στρατηγική της νέας ιμπεριαλιστικής τάξης στο σύνολό της».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι των Δήμων Ελλησπόντου και Σερβίων, του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης, του Νομαρχιακού Τμήματος Κοζάνης της ΑΔΕΔΥ, του ΠΑΜΕ, της κίνησης «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», της ΕΛΜΕ, της Κίνησης Αντίσταση 2003, του Συνδικάτου Οικοδόμων, του Σωματείου Γουνεργατών Σιάτιστας, του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ, του Συλλόγου Υπαλλήλων Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, του ΣΕΠ Ορυχείων και ΑΗΣ, της Εργατικής Ανεξάρτητης Συσπείρωσης, της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΝΑΣ), της Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΔΑΣ), των Πανσπουδαστικών Κινήσεων Συνεργασίας, εκπρόσωποι 15μελών μαθητικών συμβουλίων των σχολείων καθώς και πολλοί απλοί πολίτες, εργαζόμενοι και νέοι.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ