Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 8 Φλεβάρη 2003 - αριθ. φύλλου: 8494

ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μαζική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ενάντια στον πόλεμο

Στις απαιτήσεις της προετοιμασίας των αντιπολεμικών συλλαλητηρίων στις 15 Φλεβάρη, σε όλη τη χώρα, στα πλαίσια της γενικότερης επιτακτικής ανάγκης, να προσλάβει το αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό κίνημα διαστάσεις πραγματικού παλλαϊκού ξεσηκωμού, έχει θέσει το ΚΚΕ όλες τις δυνάμεις του. Σε όλη τη χώρα, τις μέρες αυτές, οι κομματικές οργανώσεις του ΚΚΕ υλοποιούν ένα πολύμορφο πρόγραμμα δράσης, με επισκέψεις σε εργοστάσια και επιχειρήσεις, περιοδείες σε συνοικίες και χωριά, με την ανάλογη δραστηριότητα των κομμουνιστών στις διοικήσεις των συνδικάτων, κοινωνικών οργανώσεων και μαζικών λαϊκών φορέων. Στοχεύοντας όχι μόνο στη μαζική και μαχητική συμμετοχή του λαού στις αντιπολεμικές κινητοποιήσεις, αλλά και επιδιώκοντας, να αποτελέσουν οι τελευταίες την απαρχή, για το ξεδίπλωμα μιας πολύμορφης, μαχητικής λαϊκής παρέμβασης και δράσης κατά του πολέμου και των φορέων του. Για να ηχήσει δυνατά το απερίφραστο και κατηγορηματικό «ΟΧΙ στον πόλεμο», είτε με απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ είτε όχι. Για να διακόψει αμέσως η κυβέρνηση την οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση διευκόλυνση και συμμετοχή στο προετοιμαζόμενο απάνθρωπο έγκλημα κατά του ιρακινού λαού και της ειρήνης.


ΣΕΛ.  3

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΚΟΥΡΔΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μόνο δεινά θα φέρει ο πόλεμος

Κείμενο διαμαρτυρίας για τις απαράδεκτες συνθήκες κράτησης του ηγέτη τους Αμπντουλάχ Οτσαλάν παρέδωσαν χτες στη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ομάδα παιδιών από το Κουρδιστάν, μαζί με τους γονείς τους, που ζουν στον καταυλισμό του Λαυρίου. Η αντιπροσωπεία έθεσε, επίσης, τις έντονες ανησυχίες της για τον επικείμενο πόλεμο στο Ιράκ, που «θα πλήξει ακόμη περισσότερο το λαό μας, αλλά και τους γειτονικούς», όπως και τα σοβαρά προβλήματα επιβίωσης, που αντιμετωπίζουν οι Κούρδοι πρόσφυγες στην Ελλάδα.


ΣΕΛ.  11


ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Φοιτητική εργασία τα «στοιχεία» Μπλερ

Αντιγραφή μιας μεταπτυχιακής εργασίας φοιτητή και δυο δημοσιευμένων άρθρων σε περιοδικά αποκαλύπτεται πως είναι ο... αποκλειστικός φάκελος με τα «στοιχεία» της «ιρακινής ενοχής», που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα η κυβέρνηση του Τ. Μπλερ


ΣΕΛ.  6   -   7
ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
Δεν είμαστε πρόβατα των εφοπλιστών

Σπουδαστές απ' όλες τις ναυτικές σχολές της χώρας κατέκλυσαν τους δρόμους του Πειραιά χτες και βροντοφώναξαν τα αιτήματά τους, έχοντας στο πλευρό τους και τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία


ΣΕΛ.  17
«ΙΒΜ»
Υπεράνω όλων τα συμφέροντα της εταιρίας!

Ελεγχο των πάντων, ακόμη και της προσωπικής ζωής των υπαλλήλων, θέλει η αμερικανική πολυεθνική εταιρία ηλεκτρονικών υπολογιστών και απαιτεί απ' αυτούς την αποδοχή των «κατευθυντήριων αρχών επιχειρηματικής συμπεριφοράς»


ΣΕΛ.  16

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ