Παρασκευή 7 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
Αντιπολεμικός συναγερμός

Καθημερινά, ο ένας μετά τον άλλο, οι φορείς της Θεσσαλονίκης τάσσονται στο πλευρό του φιλειρηνικού κινήματος και ενώνουν τη φωνή τους μαζί με τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία ενάντια στο νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο που ετοιμάζεται κατά του ιρακινού λαού. Πλάι στα εργατικά σωματεία και τους άλλους φορείς του μαζικού λαϊκού κινήματος προστίθενται και οι αποφάσεις φορέων της Αυτοδιοίκησης. Χτες έγινε γνωστό ότι ψηφίσματα ομόφωνης καταδίκης του επικείμενου πολέμου εξέδωσαν τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων Τριανδρίας και Κορώνειας Θεσσαλονίκης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορώνειας, μεταξύ άλλων, αναφέρει στο ψήφισμά του, ότι λέει «ΟΧΙ στον πόλεμο του Ιράκ, με ή χωρίς απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, και ζητά να σταματήσει άμεσα η κάθε διευκόλυνση από την ελληνική κυβέρνηση στις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία». Επίσης, απαιτεί να «κλείσει με πολιτική απόφαση η βάση της Σούδας και να απαγορευτεί η χρήση του ελληνικού εδάφους, του εναέριου χώρου και των υποδομών της χώρας για τη διέλευση στρατιωτικών δυνάμεων. Να επιστρέψει το ελληνικό πλοίο από τον Περσικό Κόλπο και να ασκηθεί βέτο από την Ελληνική Προεδρία στην ΕΕ, ώστε να μην παρθεί απόφαση στήριξης του πολέμου».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τριανδρίας, το οποίο δήλωσε και τη συμμετοχή του Δήμου στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο στις 15 Φλεβάρη.

Περιοδείες και εξορμήσεις

Σε αντιπολεμικό συναγερμό βρίσκεται ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία της Θεσσαλονίκης. Με πρωτοβουλία φορέων και τοπικών επιτροπών ειρήνης πραγματοποιούνται καθημερινά πολύμορφες εκδηλώσεις ενάντια στον επικείμενο πόλεμο των ΗΠΑ και των συμμάχων τους κατά του ιρακινού λαού.

Σήμερα Παρασκευή θα γίνει εξόρμηση στο εργοτάξιο του Αρχιτεκτονικού του Δήμου Θεσσαλονίκης, αύριο Σάββατο, το πρωί εξόρμηση το κέντρο της πόλης, και στις 7 το απόγευμα εκδήλωση στο κέντρο «Σκάρας» στο Δήμο Μυγδονίας, την Κυριακή στο Χορτιάτη. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις θα γίνουν την επόμενη βδομάδα σε Αμπελόκηπους, Καλαμαριά, Πολίχνη, Συκιές, και στην Τούμπα Θεσσαλονίκης.

Με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ καλεί τον εργαζόμενο λαό να σταθεί αποφασιστικά ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών και σημειώνει. «Η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί που αγωνίζονται. Η συμμετοχή μας στο αντιπολεμικό κίνημα δεν αρχίζει και δεν τελειώνει στις 15 Φλεβάρη. Κάθε μέρα, παντού, οι εργάτες ενωμένοι με τους αγρότες, τους επαγγελματίες, τη νεολαία, στη συνοικία, στο εργοστάσιο, στα γραφεία να κάνουμε υπόθεση ζωής το σταμάτημα του ιμπεριαλιστικού πολέμου».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ