Παρασκευή 7 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ για χιλιάδες υπαλλήλους

Την ίδια στιγμή χειροτερεύουν οι εργασιακές σχέσεις, η παροχή περίθαλψης, η Κοινωνική Πρόνοια, η Παιδεία, και συνολικά μεγαλώνουν τα έξοδα της λαϊκής οικογένειας

Στην απόλυτη μείωση των μισθών χιλιάδων εργαζομένων του δημόσιου τομέα οδήγησε η κυβερνητική πολιτική της εισοδηματικής λιτότητας, σε συνδυασμό με τον αντιασφαλιστικό νόμο που ψηφίστηκε τον περασμένο Ιούλη. Ηδη τα λογιστήρια πολλών υπουργείων και υπηρεσιών προσάρμοσαν τη μισθοδοσία στα νέα δεδομένα, που ισχύουν από την 1η του Γενάρη. Σύμφωνα με αυτά, αυξάνονται τουλάχιστον κατά 11,73 ευρώ οι κρατήσεις για τα ταμεία σύνταξης, ποσό που κάτω από ορισμένες συνθήκες μπορεί να είναι και μεγαλύτερο.

Οι πρόσθετες κρατήσεις γίνονται στο όνομα της αύξησης του συντάξιμου μισθού κατά 176 ευρώ και οδηγούν σε απευθείας μείωση των καταβαλλόμενων αποδοχών, διαψεύδοντας πλήρως τις προχτεσινές υποσχέσεις του Ν. Χριστοδουλάκη ότι «δε θα υπάρχει μείωση των πληρωτέων αποδοχών». Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, στο επόμενο διάστημα το μέτρο θα επεκταθεί σε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα αν το ύψος των πρόσθετων κρατήσεων θα παραμείνει τελικά στα 11,73 ευρώ ή αν θα είναι μεγαλύτερο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ