Παρασκευή 7 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΑΧΑΪΑ
Αντιπολεμική πανστρατιά

Η Αντιπολεμική Επιτροπή Αχαΐας, η οποία αποτελείται από 67 φορείς και ανάμεσά τους το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, το ΤΕΕ Παράρτημα Δυτικής Ελλάδας, η Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών Δυτικής Ελλάδας, η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων, η Ενωση Διδακτικού κι Ερευνητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Πατρών, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Πάτρας, με ανακοίνωσή της καταγγέλλει το σχεδιαζόμενο πόλεμο κατά του Ιράκ, απαιτεί να σταματήσει κάθε ελληνική συμμετοχή και διευκόλυνση και καλεί σε αντιπολεμικό συλλαλητήριο το Σάββατο 15 Φλεβάρη στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Η ανακοίνωση αναφέρει σχετικά: «Οι Αμερικανοί και ΝΑΤΟικοί σύμμαχοί τους ετοιμάζονται μετά τη Γιουγκοσλαβία και το Αφγανιστάν να αιματοκυλήσουν και το λαό του Ιράκ. Τα πετρέλαια και η αναδιανομή τους, η καταλήστευση του μόχθου και του πλούτου των λαών της περιοχής, η ενίσχυση της στρατηγικής θέσης των Αμερικανών, είναι οι αιτίες της νέας πολεμικής εκστρατείας.

Οι κυβερνήσεις της Γαλλίας και Γερμανίας αλλά και της Ελλάδας, που προεδρεύει στην ΕΕ, ενώ διακηρύσσουν την αντίθεσή τους στον πόλεμο ταυτόχρονα συμφωνούν και συμμετέχουν σε μέτρα προετοιμασίας του πολέμου (Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Πράγα, πολεμικά πλοία, βάσεις).

Επομένως, είναι επικίνδυνη αυταπάτη για το λαό να περιμένει να σταματήσει ο πόλεμος από την ΕΕ και την ελληνική κυβέρνηση. Η ελπίδα για να αποτραπεί ο πόλεμος, για να μπουν εμπόδια στην επέκτασή του βρίσκεται στις κινητοποιήσεις των λαών. Τώρα να δώσουμε ενωμένη, αγωνιστική απάντηση στον πόλεμο ενάντια σε χώρες και λαούς.

  • Οχι στον άδικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο κατά του Ιράκ με ή χωρίς απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας. Καμία απόφαση δε νομιμοποιεί έναν άδικο πόλεμο.
  • Απαιτούμε από τις κυβερνήσεις - μέλη του ΝΑΤΟ να αποσύρουν την υποστήριξη που έδωσαν στη Σύνοδο Κορυφής στην Πράγα.
  • Να σταματήσει άμεσα κάθε στρατιωτική διευκόλυνση στις ΗΠΑ και Βρετανία.
  • Να κλείσει με πολιτική απόφαση η βάση της Σούδας και να απαγορευτεί η χρήση των ελληνικών εδαφών και του εναέριου χώρου της χώρας για τη διευκόλυνση οποιωνδήποτε στρατιωτικών δυνάμεων.
  • Να επιστρέψει το ελληνικό πλοίο από τον Περσικό.
  • Να ασκηθεί βέτο από την Ελληνική Προεδρία στην ΕΕ να μην παρθεί απόφαση στήριξης του πολέμου.
  • Να μην επιτραπεί το λιμάνι της Πάτρας και ο Αραξος να χρησιμοποιηθούν σαν ορμητήρια πολέμου».

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ