Παρασκευή 7 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
Θα μας βρίσκουν καθημερινά αντιμέτωπους...

Πικετοφορία στην Αθήνα διοργάνωσε η ΕΕΔΥΕ και η Επιτροπή Αθήνας της Κίνησης «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003»

«Οχι στον πόλεμο στο Ιράκ. ΣΤΟΠ στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ». Με αυτό το σύνθημα, πλήθος Αθηναίων, διατράνωσε χτες το απόγευμα την αντίθεσή του στα ιμπεριαλιστικά σχέδια πολέμου, πραγματοποιώντας δυναμική πικετοφορία, η οποία πορεύτηκε στη Βουλή και διοργανώθηκε από την Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και την Επιτροπή Αθήνας της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003». Παράλληλα, όμως, οι εκατοντάδες διαδηλωτές ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις 15 του Φλεβάρη στο μεγάλο συλλαλητήριο και στην πορεία που θα ακολουθήσει στην αμερικάνικη πρεσβεία.

Η πικετοφορία ξεκίνησε χτες από την Ομόνοια, με σύντομη ομιλία του Γ. Πέρρου, μέλους της Επιτροπής Αθήνας της Δράσης. «Οι Αμερικάνοι και Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές -σημείωσε- θέλουν να χτυπήσουν το λαό του Ιράκ. Θα μας βρουν αντιμέτωπους, καθημερινά, με πορείες πικετοφορίες και εξορμήσεις. Καλούμε το λαό, τους εργαζόμενους, να αγωνιστούν μαζί μας και να διαδηλώσουν στις 15 Φλεβάρη». Η απάντηση από τους διαδηλωτές ήρθε αμέσως: «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι», βροντοφώναξαν.

Φορώντας κίτρινα γιλέκα με το σήμα της «Δράσης» και κρατώντας λαμπάδες, οι διαδηλωτές πορεύτηκαν από τη Σταδίου προς το Σύνταγμα. Εκεί μοίραζαν προκηρύξεις στους περαστικούς και τους καλούσαν να συμμετάσχουν στην αντιιμπεριαλιστική πορεία στις 15 του μήνα. Την ίδια στιγμή, τα συνθήματα «έπεφταν» το ένα μετά το άλλο: «Εργάτες - αγρότες - φοιτητές, με μέτωπο απαντάμε στους ιμπεριαλιστές», «Να ποιοι είναι οι κεντροαριστεροί, του ΝΑΤΟ συνεργάτες και των λαών σφαγείς» και «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη», κυριάρχησαν.

Στην πλατεία Κλαυθμώνος, μετανάστες και πρόσφυγες που ήταν συγκεντρωμένοι, χειροκρότησαν τους πορευόμενους, οι οποίοι και απάντησαν: «Μέτωπο Ελλήνων και μεταναστών ενάντια στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών».

Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο Σύνταγμα. Με το μεγάφωνο καλούσαν τον κόσμο σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της επόμενης βδομάδας. Εξω από τη Βουλή οι διαδηλωτές έδωσαν σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση: «Κυβέρνηση Σημίτη, υπάλληλοι του ΝΑΤΟ, η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο», «Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλιά» και «Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών, κάτω η νέα τάξη των ιμπεριαλιστών».

Τέλος, πορεύτηκαν, μέσω της Πανεπιστημίου, στην Ομόνοια, όπου και διαλύθηκαν υπενθυμίζοντας, όμως, στην κυβέρνηση, για μια ακόμη φορά, ότι σε λίγες μέρες θα ξαναβρεθούν στους δρόμους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ