Παρασκευή 22 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Αντιδρά η κοινωνία στην καταδίκη των ΚΝιτών

Επιστολή της ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ στους μαζικούς φορείς της περιοχής

Από την πρόσφατη δίκη των Κνιτών στην Καλαμάτα
Από την πρόσφατη δίκη των Κνιτών στην Καλαμάτα
Ανοιχτή επιστολή προς όλες τις μαζικές οργανώσεις της Καλαμάτας, τα Συνδικάτα, τα Σωματεία και τους φορείς της νεολαίας, η ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ, μετά την πρόσφατη καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Καλαμάτας σε βάρος εφτά νέων της ΚΝΕ, επειδή προπαγάνδιζαν ενάντια στην επίσκεψη του Αμερικανού πρεσβευτή Τόμας Μίλερ στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, καλεί τον καθένα να πάρει θέση και να εκφράσει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στους νεολαίους της ΚΝΕ.

Η ΝΕ Μεσσηνίας σε αυτή την ανοιχτή επιστολή της, αφού ευχαριστεί δημόσια όλους τους φορείς, παράγοντες, απλούς εργαζόμενους, αγρότες, που εξέφρασαν με οποιοδήποτε τρόπο την αλληλεγγύη τους σημειώνει:

«H απόφαση του δικαστηρίου πάρθηκε παρόλο το κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης που αναδείχτηκε από πολλούς φορείς και προσωπικότητες, όπως ο νομάρχης, ο δήμαρχος, η ΤΕΔΚ Μεσσηνίας, η Διοίκηση του ΤΕΙ - Καλαμάτας, οι δύο Σπουδαστικοί Σύλλογοι, ο Σύλλογος Καθηγητών του ΤΕΙ - Καλαμάτας, το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, η ΕΛΜΕ, η Επιτροπή Ειρήνης, ο Δήμος Θουρίας κ.ά.

Ενόχλησαν τα συνθήματα και οι αφισοκολλήσεις της ΚΝΕ, που σημειωτέον, ήταν σε κοινόχρηστους χώρους και όχι τα συνθήματα, τα πανό και οι αφίσες για την επίσκεψη του πρωθυπουργού Σημίτη στην Καλαμάτα ή των υποψηφίων Δημάρχων και Νομαρχών στις πρόσφατες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές του Οκτώβρη.

Αυτές οι διώξεις αποσκοπούν ουσιαστικά στον εκφοβισμό του λαϊκού κινήματος, όλων όσοι αγωνίζονται και αντιστέκονται. Γίνονται σε μια περίοδο, όπου χιλιάδες αγωνιστές σέρνονται στα δικαστήρια για τη συνδικαλιστική τους δράση, για την αντιιμπεριαλιστική τους πάλη, γενικά για τη συμμετοχή τους στο οργανωμένο λαϊκό κίνημα.

Είναι φανερό ότι στη σκιά της καλλιεργούμενης αντιτρομοκρατικής υστερίας προωθούνται τελικά στόχοι που στρέφονται ενάντια στις λαϊκές ελευθερίες και στις δημοκρατικές κατακτήσεις του λαού.

Θεωρούμε ότι καθήκον κάθε δημοκράτη, κάθε νέου και νέας, κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενου πολίτη, κάθε λαϊκού φορέα, είναι να αντισταθεί σ' αυτά τα φαινόμενα.

Να εκφράσει την αλληλεγγύη του στους καταδικασθέντες νεολαίους, να απαιτήσει την αθώωσή τους στο Εφετείο. Γενικότερα να σταματήσουν, η ποινικοποίηση των λαϊκών αγώνων και οι δικαστικές διώξεις που εκκρεμούν σε βάρος φιλειρηνιστών, συνδικαλιστών, αγροτών, μαθητών κλπ.

Γι' αυτό ζητάμε και τη δική σας συμπαράσταση και αλληλεγγύη».

Διευρύνεται η συμπαράσταση

Ηδη στο πλευρό των εφτά νέων της ΚΝΕ έχουν συνταχθεί πολλοί μαζικοί φορείς και προσωπικότητες, ενώ προστίθενται καθημερινά μια σειρά σύλλογοι και φορείς που με ανακοινώσεις τους τοποθετούνται δημόσια και καταδικάζουν την προσπάθεια ποινικοποίησης της πολιτικής έκφρασης και ελεύθερης διακίνησης ιδεών.

Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, αφού εκφράζει τη συμπαράστασή του στους εφτά καταδικασθέντες - μέλη της ΚΝΕ, καλεί τους πολίτες σε διαρκή επαγρύπνηση και πάλη για τις δημοκρατικές ελευθερίες, τα κοινωνικά δικαιώματα και τις πολιτικές αξίες, σε μια χρονική συγκυρία που δρομολογούνται ανησυχητικές εξελίξεις για τη χώρα μας.

«Είναι λυπηρό στις μέρες μας να καταδικάζονται νέοι άνθρωποι οι οποίοι εξέφρασαν τις απόψεις τους», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Σπουδαστικός Σύλλογος Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Καλαμάτας, αφού εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους εφτά σπουδαστές και συμπληρώνει: «Αποτελεί καίριο πλήγμα ενάντια στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες του πολίτη. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους συναδέλφους μας σπουδαστές και θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στο δικαστικό τους αγώνα».

Ως «προσβολή και πρόκληση στα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού μας και ευθεία επίθεση στις πολιτικές ελευθερίες και δικαιώματα για ανεμπόδιστη διακίνηση ιδεών» χαρακτηρίζει την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου της Καλαμάτας, η Κίνηση Αλληλεγγύης για τον Αγώνα των Ζαπατίστας σε ανακοίνωσή της και υπογραμμίζει πως η συγκεκριμένη απόφαση δεν είναι τυχαία, αλλά εντάσσεται σε ένα ευρύ κλίμα αυταρχοποίησης και ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής του τόπου, που επιβάλλουν η νέα τάξη και τα αμερικανικά συμφέροντα.

Ανακοίνωση αλληλεγγύης εξέδωσε επίσης η ΝΕ Μεσσηνίας του ΣΥΝ και ο επικεφαλής του συνδυασμού «Συνεργασία για τη Μεσσηνία», Θανάσης Πετράκος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αύριο η δίκη του Γραμματέα της ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ(2007-05-20 00:00:00.0)
Τη Δευτέρα η δίκη του Γραμματέα της ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ(2007-05-19 00:00:00.0)
Φουντώνει η διεθνής καμπάνια αλληλεγγύης(2006-10-21 00:00:00.0)
Δικάζονται στελέχη της ΚΝΕ(2004-03-19 00:00:00.0)
Πλατύ κίνημα συμπαράστασης στους καταδικασμένους ΚΝίτες(2002-11-27 00:00:00.0)
Φουντώνει το κίνημα αλληλεγγύης στους καταδικασμένους ΚΝίτες(2002-11-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ