Παρασκευή 17 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επιφυλακτική η κυπριακή κυβέρνηση

Επιφυλάξεις για το αν ο Ντενκτάς θα ανταποκριθεί έως το τέλος Ιούνη στο κάλεσμα του γγ των Ηνωμένων Εθνών για επίσπευση της διαδικασίας και επίλυση των διαφορών στις τέσσερις βασικές πτυχές του Κυπριακού, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.

Σε δηλώσεις στην εκπομπή του ΡΙΚ «Από Μέρα σε Μέρα», ο κ. Κασουλίδης επισήμανε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά αναμένει από τον Ντενκτάς να αποδείξει ότι έχει αποκτήσει την απαραίτητη πολιτική βούληση για να ανταποκριθεί στις ιδιαίτερες ανησυχίες της ελληνοκυπριακής πλευράς. Ο υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε ότι από τις δηλώσεις του ΓΓ, διαφάνηκαν ξεκάθαρα οι διαφωνίες μεταξύ του ίδιου και του Τουρκοκύπριου ηγέτη όσον αφορά τους στόχους και τις προθέσεις Ανάν.

Οσον αφορά το ρόλο του Αλβάρο ντε Σότο, ο κ. Κασουλίδης είπε ότι ο αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών θα ασκήσει ενεργότερο ρόλο από τη στιγμή που θα έχει τη συγκατάθεση και των δυο πλευρών, για να προσθέσει ότι σε αντίθεση με τον Πρόεδρο Κληρίδη, ο Ντενκτάς δεν έχει μέχρι στιγμής δώσει τη συγκατάθεσή του.

Οσον αφορά την επίσκεψη στην Αθήνα του Προέδρου Κληρίδη, ο κ. Κασουλίδης ανέφερε ότι η συνάντηση χρειάζεται, γιατί θα πρέπει, Αθήνα και Λευκωσία, να μελετήσουν τι θα γίνει σε περίπτωση που η τουρκοκυπριακή πλευρά συνεχίσει να προσέρχεται στις απευθείας συνομιλίες με στείρα προσέγγιση. Θα πρέπει να εξεταστούν, κατέληξε, οι συνέπειες ενός ναυαγίου και η τακτική που θα ακολουθηθεί σε αυτή την πιθανή, όπως είπε, περίπτωση.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Προέδρου Κληρίδη στο «Σι Εν Εν Τούρκ», ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά επιθυμεί ένα νέο Σύνταγμα που θα προνοεί για δυο αυτοκυβερνώμενα καντόνια ή κρατίδια, ο κ. Κασουλίδης είπε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έστειλε τα σωστά μηνύματα προς την τουρκική κοινή γνώμη, εξ ου, όπως πρόσθεσε και η αντίδραση του Ραούφ Ντενκτάς.

Ο κ. Κασουλίδης ανέφερε ότι είχε δημιουργηθεί μια οργανωμένη παραπληροφόρηση της τουρκικής κοινής γνώμης, ότι δήθεν ο Ραούφ Ντενκτάς έκανε ανοίγματα και η ελληνοκυπριακή πλευρά παραμένει αδιάλλακτη και δεν ανταποκρίνεται σε αυτά τα ανοίγματα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αισιοδοξούν οι Αμερικανοί(2002-10-24 00:00:00.0)
Αποκλείει οποιεσδήποτε παραχωρήσεις ο Ντενκτάς(2002-08-23 00:00:00.0)
Κοντά σε συμφωνία με την Αίγυπτο για τα κοιτάσματα πετρελαίου(2002-07-03 00:00:00.0)
Επιμένει στην αποδοχή των «πραγματικοτήτων» ο Ρ. Ντενκτάς(2002-03-01 00:00:00.0)
Τορπιλίζει τις ουσιαστικές διαπραγματεύσεις ο Ντενκτάς(2001-11-22 00:00:00.0)
Αρχίζει σήμερα ο πέμπτος γύρος των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών(2000-11-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ