Παρασκευή 17 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ
Η δράση του λαού θα φέρει λύσεις

Από την εκδήλωση στη Μεταμόρφωση, στο μικρόφωνο ο υποψήφιος δήμαρχος Κ. Μαρκέτης
Από την εκδήλωση στη Μεταμόρφωση, στο μικρόφωνο ο υποψήφιος δήμαρχος Κ. Μαρκέτης
Ο Κώστας Μαρκέτης αναδείχτηκε υποψήφιος δήμαρχος Μεταμόρφωσης της «Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΔΑΣ) σε εκδήλωση που έγινε προχτές το βράδυ στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του δήμου. «Μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο -- προλόγισε τον υποψήφιο ο Μάνος Δούκας, μέλος της Γραμματείας της ΔΑΣ -- υπερασπίστηκε άψογα τις θέσεις της παράταξης και πάλεψε για να δοθούν λύσεις στα προβλήματα του λαού της πόλης». Επισήμανε, επίσης, πως η παράταξη είναι ανοιχτή σε συνεργασίες πάνω όμως σε θέσεις και αρχές και με άξονα τον αγώνα και τη δράση για τη διεκδίκηση λύσεων στα μεγάλα προβλήματα της πόλης.

«Μπορούμε, μαζί με το μάχιμο μαζικό κίνημα που αναπτύχθηκε στην πόλη μας, να παλέψουμε και να διεκδικήσουμε λύσεις για την πόλη μας», επισήμανε στην ομιλία του ο Κώστας Μαρκέτης. Τα προβλήματα αυτά, πρόσθεσε, τα γεννά η πολιτική που ασκείται. «Την πολιτική αυτή την αντιπαλέψαμε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και σε πολλές περιπτώσεις καταφέραμε να επιβάλουμε τις προτάσεις μας όπως στο θέμα της κατεδάφισης των σεισμόπληκτων πολυκατοικιών και της ανέγερσής τους ξανά με χαμηλότερο κόστος και πιο συμφέρουσες τιμές για τους δικαιούχους». Παράλληλα, αναφέρθηκε στη φορομπηχτική πολιτική που ασκεί η σημερινή δημοτική αρχή, στο ρόλο μάνατζερ που έχει αναλάβει, στην υποταγή της στην κεντρική εξουσία αλλά και στα ζωτικά προβλήματα της πόλης, που διαρκώς οξύνονται. Η κατασκευή προαστιακού σιδηροδρόμου, το βιοτεχνικό πάρκο, τα προβλήματα των σχολείων, η αποκατάσταση των σεισμοπλήκτων, η διάσωση των ελεύθερων χώρων, η λήψη μέτρων για τις ρυπογόνες βιομηχανίες είναι μερικά μόνο από τα ζητήματα, τόνισε ο Κώστας Μαρκέτης, για τα οποία η ΔΑΣ έχει δώσει τη μάχη μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, και σήμερα καλεί το λαό να συστρατευτεί μαζί της και από κοινού να οργανώσουν τη δράση για να δοθούν δίκαιες λύσεις.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν ο Γιάννης Νάκης και η Ελένη Μπέλλου από την ΚΕ του ΚΚΕ, αντιπροσωπεία της Αχτίδας του ΚΚΕ, της ΚΝΕ και της ΚΟΒ Μεταμόρφωσης, ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος Λυκόβρυσης, Σκαμνάκης Χρήστος και Ασβεστάς Παναγιώτης, αντίστοιχα, η Σήλια Κουρτέση, πρόεδρος του Εξωραϊστικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου «Καποδίστριας», αντιπροσωπεία του Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ Μεταμόρφωσης, ο Γιάννης Σαριώτης, πρόεδρος του Συλλόγου «Προφήτης Ηλίας», η Βίκυ Διαμαντή, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Σεισμοπαθών Μεταμόρφωσης, ο Γ. Τσούρας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, ο Θ. Πετρίδης, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Μεταμόρφωσης, η Καραντωνίου Βάσω, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Κλωστοϋφαντουργών Μεταμόρφωσης, Ν. Ιωνίας και Ν. Φιλαδέλφειας, ο Γ. Ματζουράνης, μέλος της Αντιπολεμικής Κίνησης, ο Γ. Παρασκευάς, αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Μεταμόρφωσης-Λυκόβρυσης κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ