Παρασκευή 17 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
Εκδήλωση αφιερωμένη στον Γρ. Λαμπράκη

Συνέχεια των εκδηλώσεων σήμερα

Από το κίνημα ειρήνης, την ιστορία και τα αιτήματά του, αλλά και τις σύγχρονες ανάγκες της αντιιμπεριαλιστικής πάλης, αντλούν τη θεματολογία τους οι εκδηλώσεις που πραγματοποιεί η Πανσπουδαστική ΚΣ στις σχολές αυτό το διάστημα.

Σ' αυτό το πλαίσιο, η εκδήλωση, που πραγματοποίησε χθες η ΠΚΣ στο κτίριο της Νομικής στην Αθήνα, ήταν αφιερωμένη στον Γρηγόρη Λαμπράκη και αποτελούσε ταυτόχρονα ένα κάλεσμα στους φοιτητές για να συμμετάσχουν μαζικά στη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης την Κυριακή. Η εκδήλωση άνοιξε στις περίπου στις 3 μ.μ., στην αίθουσα Παπαρηγοπούλου, με μια παρουσίαση, που εισήγαγε τους φοιτητές στο κλίμα της εποχής, την τρομοκρατία που ασκούσαν κράτος και παρακράτος ενάντια σε κάθε δημοκράτη και αγωνιστή, το ρόλο του αμερικάνικου παράγοντα. Παράλληλα, παρουσιάστηκε η κατάσταση του αντιιμπεριαλιστικού - φιλειρηνικού κινήματος, που ανέδειξε από τους κόλπους του αγωνιστές - σύμβολα, ακριβώς όπως ο Γρηγόρης Λαμπράκης. Στη συνέχεια προβλήθηκε η ταινία «Ζ», του Κώστα Γαβρά, που οι φοιτητές παρακολούθησαν με ενδιαφέρον, τη σχολίαζαν και τη συζητούσαν.

Η σκυτάλη των αντιιμπεριαλιστικών εκδηλώσεων της ΠΚΣ περνάει σήμερα στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, όπου στις 2 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, όπου θα μιλήσει ο Νίκος Σοφιανός, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Με το ίδιο θέμα, θα γίνει εκδήλωση και στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πολυτεχνείου, στις 12.30 το μεσημέρι και θα μιλήσει ο Α. Παπαϊωάννου, καθηγητής στο ΕΜΠ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ