Παρασκευή 17 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Τίποτε καλό για την πόλη από τα καινούρια «οράματα»

«Είναι νωπές ακόμα οι διθυραμβικές κραυγές των κρατούντων για Θεσσαλονίκη πρωτεύουσα των Βαλκανίων, έδρα του απόδημου ελληνισμού, έδρα της παρευξείνιας τράπεζας και πάει λέγοντας», τονίζει σε χτεσινή ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

«Ο κουρνιαχτός απ' τις διθυραμβικές κραυγές έχει πλέον κατακάτσει», συνεχίζει η ανακοίνωση, «τα φώτα της πολυδάπανης προβολής των "οραμάτων" τους, που θα έδιναν διέξοδο στην πόλη και τους εργαζόμενους, έσβησαν. Και τώρα η ωμή πραγματικότητα με την ανεργία να ξεπερνά το 18%, στη Θεσσαλονίκη οι διανυκτερεύσεις αυξήθηκαν 0,5%, όταν σε όλη τη χώρα αυξήθηκαν 3,5%, η μείωση της απασχόλησης σε υπηρεσίες είναι 12,6% (δημοσίευμα "Αγγελιοφόρου" 10/5/02), η επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων εξελίσσεται σε όλα τα μέτωπα (Κοινωνική Ασφάλιση - εργασιακές σχέσεις - κατάργηση 8ωρου κλπ.).

Και ενώ η πολιτική που προωθούν ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και τα συμπληρώματά τους οδηγεί σε αδιέξοδα, αυτοί επιμένουν. Επανέρχονται στην παλιά προσφιλή τακτική τους, που λέει: Καλλιέργησε οράματα, για να σπείρεις καινούριες αυταπάτες στους εργαζόμενους, στο λαό.

Αυτό και τίποτα περισσότερο», υπογραμμίζει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΟΘ, «δεν είναι το τριπλό "όραμα" 2003 (Σύνοδος Κορυφής), 2004 (Ολυμπιακοί Αγώνες), 2007 - 2008 (ΕΧΡΟ), που αρχίζει να διατυμπανίζεται στην πόλη μας.

Από τα καινούρια οράματα τίποτα καλό δεν πρόκειται να προκύψει για την πόλη και τους εργαζόμενους. Δε χρειάζεται να περιμένουμε το 2009 για να το καταλάβουμε ότι έτσι είναι. Υπάρχει η εμπειρία των προηγούμενων οραμάτων τους.

Η Θεσσαλονίκη και η ευρύτερη περιοχή, με τεράστιες προϋποθέσεις ανάπτυξης, σε όφελος των εργαζόμενων, της μικρομεσαίας αγροτιάς, των μικρομεσαίων στρωμάτων της πόλης και του χωριού, κάτω από το βάρος της εφαρμοζόμενης πολιτικής, μετατρέπεται σε μια πόλη παροχής υπηρεσιών και διαμετακομιστικού εμπορίου, ορντινάντσα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ (Στρατηγείο ευέλικτων δυνάμεων στο Γ.Σ.Σ. - Πύλη εξόδου πολέμου Ν. Σάντα πολυεθνικό κέντρο εκπαίδευσης κλπ.).

Χωρίς αυταπάτες ότι μπορεί η ΕΧΡΟ να είναι όραμα για όλο το λαό της περιοχής», τονίζει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΟΘ του ΚΚΕ, «καλούμε τους εργαζόμενους να εντείνουν τον αγώνα τους ενάντια στην εφαρμοζόμενη πολιτική, την αναξιοπιστία της, την ευθύνη αυτών που την υλοποιούν και τη στηρίζουν.

Να αναπτυχθεί ένα διεκδικητικό κίνημα όλων των φορέων της πόλης για:

1. Την υλοποίηση των υποδομών που έχει ανάγκη η Θεσσαλονίκη (ΜΕΤΡΟ - Υποθαλάσσια - χώροι στάθμευσης - είσοδοι της πόλης κλπ.).

2. Για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων της ΕΧΡΟ προς όφελος του λαού. Το εκθεσιακό χωριό να δοθεί ως εργατικές κατοικίες στους εργαζόμενους και οι εγκαταστάσεις που δε θα παραχωρηθούν στη ΔΕΘ να μην πωληθούν σε επιχειρηματίες και να αξιοποιηθούν προς όφελος του λαού.

3. Να δημιουργηθεί Ενιαίος Εκθεσιακός Φορέας, να μην ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΘ, να αξιοποιηθεί η τεχνογνωσία και η εμπειρία των εργαζομένων της.

4. Ο σημερινός χώρος της ΔΕΘ στο κέντρο της πόλης, μετά τη μεταφορά στις νέες εγκαταστάσεις, να δοθεί στο λαό και να αξιοποιηθεί ως χώρος πρασίνου - πολιτισμού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ