Παρασκευή 17 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΙΩΝΙΑ»
Συνεχίζει με συνέπεια, με τον Π. Τσουκαλά

Με κεντρικό σύνθημα «συνεχίζουμε με συνέπεια» για ένα δήμο μαχητικό, διεκδικητικό, υπερασπιστή των λαϊκών συμφερόντων, η «Δημοκρατική Προοδευτική Ιωνία» (ΔΗΠΙ) ανακοίνωσε προχτές τον υποψήφιο δήμαρχο που θα στηρίξει στις επικείμενες εκλογές, τον Παναγιώτη Τσουκαλά.

Η κατάμεστη αίθουσα του «Παναιτώλιου» στην Αλσούπολη, όπου ανακοινώθηκε η εκ νέου υποψηφιότητα του Π. Τσουκαλά, ήταν η επιβεβαίωση της φιλοσοφίας τής μέχρι τώρα, αλλά και στη συνέχεια, δράσης της ΔΗΠΙ, η οποία στηρίζεται πρώτα και κύρια στην αναντικατάστατη δύναμη του λαϊκού παράγοντα. «Σας καλέσαμε σε μια αγωνιστική συγκέντρωση, με στόχο να αναδείξουμε τις αιτίες που οξύνουν τα λαϊκά προβλήματα και να επιβεβαιώσουμε ότι η λύση τους περνά μέσα από την πιο βαθιά συσπείρωση του λαού ενάντια στην πολιτική που τα οξύνει και τα αναπαράγει», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του υποψήφιου δημάρχου.

Αυτή ακριβώς τη δράση και τα αποτελέσματά της, στο μέτρο των δυνατοτήτων της ΔΗΠΙ, αξιολόγησαν οι εκπρόσωποι του ΔΗΚΚΙ και της Κομμουνιστικής Ανανέωσης στη Ν. Ιωνία, που εκδήλωσαν τη στήριξη και τη συνεργασία τους με την παράταξη. Εκ μέρους του ΔΗΚΚΙ, ο Ηλίας Γκιώκας σημείωσε πως το κόμμα του αντιμετωπίζει θετικά μια συνεργασία με τη ΔΗΠΙ, «για μια Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΤΑ) με πολιτικό ρόλο, όχι στενά διαχειριστικό».

Από την προχτεσινή εκδήλωση ανακήρυξης του Π. Τσουκαλά
Από την προχτεσινή εκδήλωση ανακήρυξης του Π. Τσουκαλά
Στο ίδιο πλαίσιο, ο Φώτης Βαρδής, από το Αυτοδιοικητικό Τμήμα της Κομμουνιστικής Ανανέωσης, υπογράμμισε πως «η ΔΗΠΙ είναι η μόνη παράταξη που δεν εφησυχάζει, η μοναδική ελπίδα ώστε τα προβλήματα να βρίσκουν τη λύση τους».

Κάλεσμα στη μάχη

Ο Π. Τσουκαλάς, στην ομιλία του, άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση, η οποία έχει μετατρέψει «την ΤΑ σε εργαλείο προώθησης των νεοφιλελεύθερων καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων. Η κυβέρνηση χρειάζεται δήμους που να συμβιβάζονται με την πολιτική της. Στόχος της να απαλλαγεί από τις οικονομικές της ευθύνες που έχουν να κάνουν με κοινωνικά δικαιώματα, όπως υγεία, παιδεία». Στο πλαίσιο αυτό - συμπλήρωσε ο υποψήφιος δήμαρχος - η κυβέρνηση μεταφέρει αρμοδιότητες στην ΤΑ, διασπώντας τον ενιαίο χαρακτήρα τους και υποχρεώνοντας τους δήμους να τις ασκήσουν επιβάλλοντας τοπική φορολογία. «Η Δημοτική Αρχή - τόνισε ο Π. Τσουκαλάς - αξιοποίησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτό το θεσμικό πλαίσιο. Εναρμονίστηκε πλήρως με τις αντιδραστικές αλλαγές που προώθησε η κυβέρνηση».

Στο σημείο αυτό ο Π. Τσουκαλάς στηλίτευσε τη στάση και των υπολοίπων παρατάξεων στο δημοτικό συμβούλιο, οι οποίες, με ανώδυνες διαφοροποιήσεις, ουσιαστικά στήριξαν τις κυβερνητικές επιλογές για το θεσμό. «Η μάχη των εκλογών - συμπλήρωσε - πρέπει να δώσει ένα ισχυρό χτύπημα σε όλες τις δυνάμεις που αναπαράγουν την κυρίαρχη πολιτική». Και κάλεσε τους Ιωνιώτες «όχι απλά να μας ψηφίσετε, αλλά να συσπειρωθείτε μαζί μας για αντισταθούμε πιο αποτελεσματικά στα μεγάλα συμφέροντα. Για να έχουν οι κάτοικοι της περιοχής αναβαθμισμένες δημοτικές υπηρεσίες».

Στη συγκέντρωση χαιρέτισε και ο υποψήφιος υπερνομάρχης Αθηνών - Πειραιά της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας», Θανάσης Παφίλης, ο οποίος κάλεσε τους παρευρισκόμενους, στις εκλογές, να στείλουν τρία μηνύματα: Να καταδικάσουν όσους συναινούν στη βαρβαρότητα που βιώνουν οι λαοί. Να καταδικάσουν την πολιτική κυβέρνησης, ΝΔ και όλων όσοι δε βοήθησαν στην ανάπτυξη του λαϊκού κινήματος. Να ισχυροποιήσουν την παρουσία, στους δήμους και τις νομαρχίες, δυνάμεων που αντιστέκονται και συνεργάζονται με το λαϊκό παράγοντα, ώστε να ανατραπεί η ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν: Αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής την Ελένη Καραπλή. Αντιπροσωπεία του ΤΣ βορειοδυτικών προαστίων της ΚΝΕ. Ο επίτιμος δήμαρχος Ν. Ιωνίας, Γ. Δομνάκης. Ο επικεφαλής της «Δημοκρατικής Ενότητας» Ν. Ηρακλείου, Π. Γκιουλέας. Παραβρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι νομικών προσώπων του δήμου, Σύλλογοι Γονέων, συνταξιούχων, αντιστασιακών, εργαζομένων, κοινωνικών, εργατικών, αθλητικών και μαζικών φορέων της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ