Παρασκευή 17 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΡΑΣΗ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2003»
Για μια πολύμορφη αντιιμπεριαλιστική δράση

Συγκροτήθηκε χτες από δεκάδες φορείς του λαϊκού και εργατικού - συνδικαλιστικού κινήματος η επιτροπή Αθήνας για την οργάνωση των αγώνων προς τη μεγάλη διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη το 2003

Motion Team

Σε μια αίθουσα κατάμεστη από εκπροσώπους μαζικών φορέων και εργαζομένων, γυναικών, μεταναστών, ΕΒΕ, της νεολαίας και πολλών άλλων, «γεννήθηκε» χτες το βράδυ η Κίνηση με την ονομασία «ΔΡΑΣΗ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2003» Επιτροπή Αθήνας, αντίστοιχη με αυτή της Θεσσαλονίκης, και κεντρικό σύνθημα «ΣΤΟΠ στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ». Μια Κίνηση που δημιουργήθηκε για την οργάνωση του αγώνα του Ελληνικού λαού ενόψει της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της ΕΕ το καλοκαίρι του 2003 στη Θεσσαλονίκη - όπου θα δρομολογηθούν νέα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα. Στόχος να δώσει νέα ώθηση στην ανάπτυξη του φιλειρηνικού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, καλώντας σε κοινή δράση τα κινήματα των εργατών, της νεολαίας, των ΕΒΕ ενάντια στην κυβέρνηση, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ανατροπής της ιμπεριαλιστικής νέας τάξης. Τα γραφεία της Επιτροπής Αθήνας «ΔΡΑΣΗ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2003» θα βρίσκονται στην Χαλκοκονδύλη 37 - 2ος όροφος (προσωρινό τηλέφωνο 010. 5244.867).

Η πρώτη εμφάνιση της Κίνησης θα είναι στη μεγάλη Μαραθώνια πορεία που θα γίνει από την ΕΕΔΥΕ την Κυριακή 19 Μάη. Ενώ, επόμενο σταθμό αγώνα αποτελεί η συμμετοχή της στην απεργία στις 29 Μάη, ενάντια στα αντιασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης, την παραπέρα ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και τις νέες φορομπηχτικές πολιτικές.


Τη σύσκεψη άνοιξε η Β. Νικολαΐδου, εκπρόσωπος της ΕΕΔΥΕ, που στην ομιλία της απεύθυνε ευρύ κάλεσμα συμμετοχής στη Μαραθώνια πορεία και τόνισε ότι ο αγώνας ενάντια στον πόλεμο για να είναι αποτελεσματικός πρέπει να είναι αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλισμό, το σύστημα που γεννά τον πόλεμο, τη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Ο Γ. Πέρρος, από το Συντονιστικό, έκανε την κεντρική ομιλία και εισηγήθηκε το περιεχόμενο και τους άξονες πάλης της Κίνησης. Στη συνέχεια πήραν το λόγο εκπρόσωποι από τους φορείς που συμμετείχαν στη σύσκεψη, οι οποίοι με τη σειρά τους ανέπτυξαν τις απόψεις τους για το χαρακτήρα της Επιτροπής Αθήνας «ΔΡΑΣΗ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2003».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ