Κατάμεστη η αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου Αταλάντης χτες για την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση που διοργάνωσαν οι ΚΟ Λοκρίδας του ΚΚΕ με θέμα «Οι συνέπειες της πολιτικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων στη ΛΑΡΚΟ, στη βιομηχανική και αγροδιατροφική παραγωγή, στον λαό της περιοχής. Η πρόταση του ΚΚΕ» και κεντρικό ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.
Το άνοιγμα έκανε ο Δημήτρης Παπαϊωάννου, μέλος της ΕΠ Ανατ. Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ, εργαζόμενος και μέλος διοίκησης του Σωματείου της ΛΑΡΚΟ.
Παρεμβάσεις έκαναν οι Μάκης Κοντογιώργος, μέλος του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Αταλάντης, Γιώργος Κάζας, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, και Χρήστος Λυγδής, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας, αναπτύσσοντας ο καθένας απ' το μετερίζι του τις συνέπειες που βιώνουν τα φτωχά λαϊκά στρώματα της ευρύτερης περιοχής εξαιτίας των ακολουθούμενων πολιτικών. Τα κοινά προβλήματα ήταν αυτά που οδήγησαν σε συντονισμό της δράσης αγροτών, εργατών, αυτοαπασχολούμενων και μικρών εμπόρων, που εκφράστηκε τόσο κατά τις αγροτικές κινητοποιήσεις όσο και στη μεγαλειώδη απεργιακή κινητοποίηση της 28ης Φλεβάρη και στον οποίο αναφέρθηκαν επισημαίνοντας την ανάγκη συνέχισής του και σημειώνοντας ότι πάντα στο πλάι τους είχαν το ΚΚΕ. Στο πλαίσιο αυτό δήλωσαν την απόφασή τους για συμπόρευση με το ΚΚΕ και στην κάλπη των ευρωεκλογών, καλώντας και τους συναδέλφους τους σε στήριξή του.
Ενα ευχαριστώ στο ΚΚΕ για τη στήριξή του στον αγώνα τους διατύπωσε στη σύντομη παρέμβασή του ο Νίκος Θεοδωρόπουλος, μέλος της διοίκησης του σωματείου εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Αθήνας.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, Κώστας Μπάτσικας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Αν. Στερεάς- Εύβοιας του ΚΚΕ, Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος, Παναγιώτης Πολίτης μέλος της ΚΕ και πρόεδρος του σωματείου της ΛΑΡΚΟ, η Αντριάννα Μπαφούτσου, Γραμματέας της ΤΕ Φθιώτιδας, δημοτικοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Παραβρέθηκε και ο δήμαρχος Λοκρών Θανάσης Ζεκεντές.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Χρήστος Χούπας πατέρας της αδικοχαμένης στο έγκλημα των Τεμπών Ελπίδας, ο οποίος είχε μια σύντομη συνάντηση με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μετά το πέρας της εκδήλωσης.